*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Van'da Hizmet Veren Joy Cafe Down Sendromluları Ağırladı  (Okunma sayısı 813 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Van'da Hizmet Veren Joy Cafe Down Sendromluları Ağırladı



Van'da çeşitli etkinlikler düzenleyerek sürekli ismini gündemde tutan Joy Cafe bir kez daha örnek davranış sergiledi. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle çocukları kahvaltı etkinliğiyle ağırladı.

Van'da hizmet veren Joy Cafe, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Özel Van Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki Down Sendromlu öğrencileri kahvaltıda buluşturdu.

Gazetemize konuşan Joy Cafe işletme sahibi Bülent Uslu, "Öncellikle Down Sendromlu kardeşlerimizin gününü kutluyorum. Onları burada ağırlamaktan son derece mutluyuz, Amacımız bir farkındalık yaratmak ve Down Sendromlu kardeşlerimizi bir nebze de olsa sevindirmektir. Joy Cafe olarak bu tür önemli etkinliklerde bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

Özel Van Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Evin Şen ise, "Burada çocuklarımızla bütünleşmiş haldeyiz. Onlar bizim her şeyimiz ve onların yüzünün gülmesi için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz.  Yaşıtlarıyla birlikte bir arada bulunmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Velilerimizin bize gösterdiği teveccüh sayesinde bu hususta başarılı olduğumuzu tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Özel Van Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görev yapan Rehber Öğretmeni Evrim Alkan, 27 down sendromlu öğrencilerinin bulunduğunu belirterek, "Down sendromu hastalık değil, genetik bir farkındalıktır. Normalde 46 olması gereken kromozom sayısı down sendromlu bireylerde 47'dir. Küçük yaşta eğitimlerine başlandığı takdirde ve belli destekle birilerin yapabileceği, birçok şeyi özellikle büyük bir sabır ve özveriyle çok iyi yapabilecek kapasiteye ulaşabilmektedirler. Uygun koşullar ve imkanlar sağlandığında üniversiteyi bitiren, hatta çalışma hayatına dahil olan  Down sendromlu bireyler vardır" dedi.

"TOPLUM OLARAK İLGİ GÖSTERMİYORUZ"

Toplum olarak diğer engel gruplarında olduğu gibi Down sendromlu konusunda da çok ilgili olmadığımızı ifade eden Alkan, "Toplumun çoğu onları hala "hasta" acınacak ve birçok şeyi başaramayacak algısıyla algılıyor. Bizim böyle farkındalık gününde beklentimiz Down sendromlu bireylerin eğitilebilir, yetenekli durumlarını değerlendirip, onları toplumla daha çok kaynaşmalarına fırsat verilerek, istihdam olanaklarının arttırılmasıdır. Bizler kurum olarak sadece böyle özel günlerde değil, diğer günlerde de çocuklarımızla mümkün olduğunca sosyalleşip toplumla kaynaşarak, farkındalığı arttırmaya hayata dahil olmaya çalışıyoruz. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününde bizleri ağırlayan Joy Cafe yetkililerine teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

22.03.2017 - Vansesi Gazetesi



Anahtar Kelimeler : KAYSERİ KALİTE YÖNETİM DERNEĞİ KAYSERİ KALENDER CAMİİ VE KURAN KURSU YAPTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ KAYSERİ İNŞAAT BOYACILAR DERNEĞİ