*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TİKA'dan Somali'de İşitme Engelliler Okuluna Destek  (Okunma sayısı 2541 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
TİKA'dan Somali'de İşitme Engelliler Okuluna Destek
« : Eylül 28, 2016, 02:27:44 ÖS »
TİKA'dan Somali'de İşitme Engelliler Okuluna Destek



Somali'nin Başkenti Mogadişu'da faaliyet gösteren ve 2006 yılında kurulan Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu'na bağlı Somali NationalAssociation of theDeaf isimli SONAD İşitme Engelliler Okulu'nun tadilat ve donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirildi.

TİKA tarafından 195'i erkek, 140'ı kız olmak üzere toplamda 335 işitme engelli öğrencinin daha iyi şartlarda eğitim alabilmelerini sağlamak için, okulun tadilatı yapıldı. Ayrıca öğrenci sırası, yazı tahtası, kalem, defter, kitaplık, bilgisayar, projeksiyon cihazı, fotokopi makinesi vb. materyaller temin edilerek öğrencilerin kullanımı için temin edildi.

Projenin teslim törenine katılan Türkiye Cumhuriyeti Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar konuşmasında, yapılan hizmetten ötürü TİKA'ya teşekkürlerini ileterek, Somali-Türkiye ilişkilerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Okulun açılış töreninde konuşan TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz ise Somali-Türkiye ilişkilerinin önemli bir seviyede olduğuna değinerek, TİKA projelerinin süratle devam edeceğini vurguladı.

SONAD İşitme Engelliler Okul Müdürü, Türkiye'de 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminden ötürü çok üzgün olduklarını, Türkiye için dua ettiklerini belirterek, yapılan yardımlar için hem TİKA'ya hem de Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkürlerini iletti.

10.09.2016 -  İHA