*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ordu Sağlık Turizmi ile Bir Adım Önde  (Okunma sayısı 2594 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Ordu Sağlık Turizmi ile Bir Adım Önde
« : Eylül 03, 2016, 07:16:09 ÖÖ »
Ordu Sağlık Turizmi ile Bir Adım Önde



Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve bir otelde gerçekleştirilen programa, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Özgür Eren, Bilkent Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. İrfan Mısırlı, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz ve hastane temsilcileri katıldı.

Vali Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, turizmde alternatif gelir kaynaklarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, sağlık turizminin önemine dikkati çekti.

Ordu'nun doğal güzelliklere sahip bir il olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, "Karadeniz'de güzellik namına ne varsa hepsi Ordu'da fazlasıyla mevcut. Turizm birden eksilmiyor veya birden artmıyor. Turizm hareketi başladığında, şimdi Ordu'da yaşandığı gibi yavaş yavaş görülmeye başlanıyor, gittikçe artıyor ve her yer doluyor." dedi.

Turistlerin, gittikleri yerlerde olumsuzluklarla karşılaştıklarında yavaş yavaş kendilerini çektiklerini belirten Balkanlıoğlu, "Bakıyorsunuz ki hiç turist yok. O nedenle güzelliği yok edecek bir takım işler yaparsanız kimse gelmez. Doğallığı, bakirliği korumak zorundayız." diye konuştu.

Balkanlıoğlu, sağlık turizminin son yıllarda hızla yükselen bir trend yakaladığına işaret ederek, sağlık konusunda bir reform yaşandığı ve Ordu'nun sağlık turizminde göz bebeği olacağının altını çizdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Toparlak ise Valiliğin, Ordu'nun tanıtımına yönelik yapmış olduğu çalışmalar sonucu turist sayısında artış olduğunu aktardı.

Kentin güzelliklerini tanıtmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında büyük organizasyonlara imza atıldığını vurgulayan Toparlak, sağlık turizminde de Ordu'nun gözde illerden biri olacağını ifade etti.

Yabancı ülkelerden hastalar geliyor

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Eren de sağlık turizminin, "termal turizm, ileri yaş engelli turizmi ve medikal turizm" adı altında ayrıldığını anlattı.

Libya, Azerbaycan, Gürcistan ve çeşitli Avrupa ülkelerinden hastaların kente geldiğini belirten Eren, "Ordu ili özellikle termal turizm açısından önem arz ediyor. Fatsa ilçesinde bulunan Ilıca Mahallesi'ndeki kaplıca bölgenin önemli sağlık hizmeti olabilecek düzeyde. Şu anda 84 odalı, 128 yataklı bir işletmenin yatırım belgesi alması sağlık turizmi açısından bizi sevindirdi." ifadesini kullandı.

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz da sağlık turizminin son yıllarda dünyada ve Türkiye'de yükselen alternatif turizm çeşidi olduğuna dikkati çekerek, Ordu'nun sağlık turizmi açısından önemli bir il olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Yılmaz, Vali Balkanlıoğlu'na plaket takdim etti.

29.08.2016 - AA