*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: "Yardımsız hayat istiyorlar" Denildi Arçelik Yaptı  (Okunma sayısı 886 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
"Yardımsız hayat istiyorlar" Denildi Arçelik Yaptı
« : Haziran 09, 2016, 10:39:17 ÖS »
"Yardımsız hayat istiyorlar" Denildi Arçelik Yaptı



Görme engelliler için bir araya gelen Arçelik A.Ş ve Altınokta Körler Derneği geliştirdikleri proje sayesinde görme engellilerin kolay yaşam sürmesini hedefliyor. Görme engelli tüketiciler için ilk aşamada, iki ayrı alanda çözüm ve uygulamalar geliştirildi. Akıllı cihazlar üzerinden kontrol edilebilen ev aletleri tüketiciler için daha rahat kullanım sağlıyor. Beyaz eşyaları kontrol eden HomeWhiz ve TV için geliştirilen akıllı kumanda uygulaması, görme engelli tüketicilerin hayatında yeni bir sayfa açıyor. Bununla birlikte ürünlerde; özel işaretlemeler, sesli ikazlar, Braille alfabeli kullanma panoları ve sesli kullanım kitapçıklarıyla çözümler sunuluyor.
Tüm dünyada farklı tüketici ihtiyaç ve isteklerine göre geliştirdikleri ürün ve hizmetlere bir yenisini daha ekleyerek, görme engelli tüketiciler için ev aletlerinin erişilebilir olabilmesine yönelik akıllı çözüm ve uygulamalar geliştirdiklerini açıklayan, Karabük, Arçelik A.Ş. Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük, "Faaliyet gösterdiğimiz her alanda toplumun ihtiyaçlarına duyarlı yaklaşıyor ve sürdürülebilir gelişime büyük önem veriyoruz. Sorunlara kalıcı çözümler üretmek için projeler yürütüyoruz. 'Engelsiz Ürünler' projesi bu anlayışımızın son örneğini oluşturuyor. Ürün geliştirme sürecinde, kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışarak kalıcı sosyal fayda ve değişim yaratılabileceğine inanıyoruz. Altınokta Körler Derneği’yle yaptığımız işbirliğiyle önemli bir sosyal inovasyon örneğine imza atıyoruz. Buzdolabından, çamaşır makinesine, televizyondan, küçük ev aletlerine uzanan en geniş ürün gamında engelli tüketicilerimizin hayatını kolaylaştıracağız. Bu proje aynı zamanda, Birleşmiş Milletler’in herkes için 'erişilebilirlik' hedefi doğrultusunda da ilerliyor" dedi.
 
Sözlerine devam eden Karabük, "Bugün ülkemize değer katacak bir yolculuğa çıkıyoruz. Sorumlu vatandaşlık anlayışıyla Ar-Ge ve inovasyon gücümüzü birleştirerek 'erişilebilir ürünler' tasarlamaya, yüksek teknolojiye sahip, kaliteli, enerji tasarruflu ve çevreci ürünleri tüketicilerimize sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Bugüne kadar başta eğitim ve istihdam olmak üzere görme engellilere yönelik birçok sosyal ve kültürel projeye imza attıklarını söyleyen Altınokta Körler Derneği Başkanı Süha Sağlam, "Görme engelli tüketiciler elektronik ev aletlerini başkasının yardımı olmadan kullanabilmek istiyor. Birleşmiş Milletler sözleşmesinde 'evrensel tasarım' kavramı bulunuyor. Bu özel bir düzenleme değil, herkesin kullanabileceği asgari düzenlemelerin her yerde olması demek. www.change.org sitesi üzerinden ev aletlerinin erişilebilir olması için bir imza kampanyası başlattık. Arçelik A.Ş. vakit kaybetmeden bizimle iletişime geçti ve birlikte kapsamlı bir çalışma grubu oluşturduk. Arçelik'le yaptığımız toplantılar sonrasında ürün kullanımıyla ilgili ihtiyaçlarımızı birebir ürün sorumlularıyla konuşma fırsatı yakaladık. Buzdolabından ütüye, televizyondan elektrik süpürgesine kadar günlük kullanımdaki sıkıntıları anlattık. Çözümler konusunda birçok defa bir araya geldik, birlikte çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Arçelik A.Ş. kalıcı çözümler konusunda çalışıyor ve birlikte daha çok çözüm üretebileceğimize inanıyoruz" dedi.
 
Dünya