*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: "Sesi" ile Görmeyenleri Kitapla Buluşturuyor  (Okunma sayısı 872 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
"Sesi" ile Görmeyenleri Kitapla Buluşturuyor
« : Ağustos 20, 2015, 07:37:51 ÖÖ »
"Sesi" ile Görmeyenleri Kitapla Buluşturuyor



Hatay'da görevli bir öğretmen, görme engelliler için kitap seslendirerek, onları kitapla buluşturuyor.

İngilizce öğretmeni Kubilay Tutar, 3 yıldır kendi imkanlarıyla seslendirdiği masal, hikaye ve romanların bulunduğu CD'leri Türkiye'deki görme engellilerin adreslerine gönderiyor.

Üç yıl önce yazmaya başladığı deneme yazılarını sosyal medya hesabından paylaşmaya başlayan Tutar, kısa zamanda çok sayıda kişi tarafından beğenilerek, takip edilmeye başlandı. Deneme yazılarının takipçileri tarafından görme engelli yakınları ve arkadaşları için seslendirerek paylaşma taleplerine olumlu bakan öğretmen, bunu gerçekleştirdi.

Kitapları ücretsiz gönderiyor

Tutar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilgisayarında topladığı deneme yazılarını kendi imkanıyla evinde oluşturduğu stüdyoda seslendirerek CD'lere aktardığını belirtti.

Daha sonra bunları, engellilerin adreslerine ücretsiz gönderdiğini anlatan Tutar, şöyle devam etti:

''Görme engellilerimizin okuyamadığı kitapları dinlemeleri için bugüne kadar deneme yazılarım haricinde 8 kitap seslendirdim ve adreslerine gönderdim. İnternet ortamında birçok seslendirilmiş kitap var ama onların bulunup indirilmesinin zor olduğunu biliyorum. Bu yüzden ben de kitapları seslendirerek CD'lere aktardım ve görme engellilerimizin adreslerine yolladım.

Bu işe 3-5 görme engelli arkadaşımla başladım. Şu an, Türkiye'nin 30 ilinden 60'a yakın görme engelli arkadaşa ulaştım. Görme engellilerimizin sayısı artınca onlara CD'leri kargoyla gönderme işinin bir maliyeti olmaya başladı. 'Bunu nasıl çözerim' diye düşündüğümde, çareyi yazdığım deneme yazılarını kitap haline getirerek satmaya ve elde edilen gelirle görme engellilerimize CD göndermekte buldum. Yılda yaklaşık 4 kitap seslendirerek, bu CD'leri görme engellilere ulaştırıyorum.''

Tutar, sosyal medyadaki diğer takipçilerin de kitabını satın alarak görme engellilere destek olduğunu ifade ederek, ilerleyen zamanlarda farklı kişilerin de seslerini kullanıp, daha fazla kitap okunmasını ve daha fazla engelliye ulaşmayı hedeflediğini aktardı.

14.08.2015 - AA
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri