*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan Engelliler Günü Mesajı  (Okunma sayısı 1031 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan Engelliler Günü Mesajı
« : Aralık 06, 2014, 02:39:56 ÖS »
Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan Engelliler Günü Mesajı



Sayın Başbakanımızın ‘Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyledir:

“Toplumun asli unsuru olan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, sosyal devlet ilkesine bağlı olarak hareket eden hükümetimizin öncelikleri arasındadır.

Engelli kardeşlerimizi ötekileştiren, toplumun dışına iten, onları eve hapseden ilkel anlayışı reddederek, onlar için pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirdik.

Bu ilkeyi anayasa ile güvence altına alarak bu alanda bir zihniyet devrimi ve hukuk devrimi gerçekleştirdik.

Engellilerin sosyal ve ekonomik hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri amacıyla başta barınma, eğitim ve sağlık olmak üzere ulaşım ve iletişim alanında bir dizi yeniliği hayata geçirdik.

Bu hususta öncelik verdiğimiz konular arasında yer alan ihtiyacı olan tüm engelli çocukların özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmalarının önünü açtık.

“Engelliler Destek Projesi” (EDES) ile engellilerimizin kendi projelerini hayata geçirmelerini sağladık.

İlave olarak hükümetlerimiz döneminde bugüne değin binden fazla engelli öğretmenimiz bakanlık bünyesinde istihdam edildi. Bununla beraber kamuda engelli istihdamını beş katına çıkardık.

Engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkânı sağlayarak engelli çalıştıran işverenlere prim teşviki sağladık. Refah içinde bir ömür geçirmeleri adına engelli vatandaşlarımıza kolay emeklilik yolunu açılmakla birlikte arzu eden emeklilerimize maaşlarının evinde ödenmesi kolaylığını sağladık.

Bugün engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için şehirlerimizin fiziki çevrelerini engellilere uygun hale getirmek amacıyla çeşitli projeler yürütüyoruz. Bütün belediyelerimizden şehirlerimizin dokusunu engelli vatandaşlarımızı gözeterek şekillendirmelerini istiyoruz.

Bu yürüttüğümüz çalışmalar arasında kamu hizmet binalarıyla kültürel ve sosyal tesislerin engelli kullanımına uygun projelendirilmesini sağlayacağız.

Hedefimiz engellilerin sosyal dışlanmışlık duygusundan kurtulduğu bir Türkiye'dir.

İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak çok daha büyük adımlar atacağız.

Toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili meselelerdeki duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum.”

03.12.2014 - basbakanlik.gov.tr