*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Kaybı ve Konuşma Bozukluğuna Kulak Neden Olabilir  (Okunma sayısı 2155 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İşitme Kaybı ve Konuşma Bozukluğuna Kulak Neden Olabilir



Çocuklarda doğru tedavi edilmeyen kulak-burun-boğaz hastalıklarının işitme kaybına, öğrenme ve konuşma bozukluğuna neden olabileceğini söyleyen Nişantaşı Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Alev Camcıoğlu, “Dikkat eksikliği olduğu düşünülen bir çocuk aslında iyi işitmiyor olabilir. Bu nedenle ilkokul çağındaki çocuklara mutlaka kulak-burun–boğaz muayenesi yaptırmak gerekir” dedi.
 
Okula başlayan çocukların en sık karşılaştığı hastalıkların başında kulak-burun-boğaz rahatsızlıkları geliyor. Çocuklarda kulak-burun-boğaz hastalıkları doğru tedavi edilmediğinde öğrenme bozukluğuna, işitme kaybına hatta konuşma bozukluğuna neden oluyor. Bu nedenle okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklara mutlaka kulak-burun–boğaz muayenesi yaptırmak gerekiyor. Özellikle ilkokul çağındaki çocukların sıkıntılarını açık bir dille ifade edemediğini belirten Nişantaşı Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Alev Camcıoğlu, “Bu da rahatsızlıkların fark edilmemesine neden oluyor. Örneğin dikkat eksikliği ya da öğrenme güçlüğü olduğu düşünülen bir çocuk aslında iyi işitmiyor olabilir” dedi.
 
GENİZ ETİ RAHAT UYUTMAZ
 
Alerjik hastalıkların çocuklarda sıkıntı yaratarak yaşam kalitesini düşürdüğünü ve okula gitme isteğini azalttığını belirten Camcıoğlu uygun tedavi ile bu sorunun önüne geçilebileceğini ifade etti. Ayrıca geniz etinin önemine dikkat çeken Dr. Camcıoğlu, “Tedavi edilmemiş ve farkına varılmayan geniz eti çocukta uyku sorununa neden olabilir. Çocuğun başarısında iyi uyumamaktan dolayı düşme görülebilir” diye konuştu. Çocukların bağışıklık sisteminin gelişme aşamasında olması, birbirleriyle kurdukları yakın temaslar ve kalabalık sınıf faktörlerinin üst solunum yolu hastalıklarına neden olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Alev Camcıoğlu, “Çok sık tekrarlayan ya da uzun süren üst solunum yolu enfeksiyonları çocuk sinüzitlerine zemin hazırlar. Başlangıç aşamasında yakalanacak bir sinüzit, hastalığa dönüşmeden tedavi edilebilir ve okul günü kaybının önüne geçilebilir” açıklamasında bulundu.
 
 
16.09.2013 - Hürriyet