*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Elon Musk: Google Farkında Olmadan İnsanlığı Yok Edecek  (Okunma sayısı 1477 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Elon Musk: Google Farkında Olmadan İnsanlığı Yok Edecek



Tesla’nın CEO’su olarak karşımıza çıkan Elon Musk, Google firmasını geliştirmiş odluğu yapak zekâ üzerinde yaptığı çalışmaların soncun da insanlığın kökünü kazıyacak robotlarını üretiminin yapılmasından korkuyor.

Elektrikli araçlara baktığımız da oldukça seri bir şekilde üretilmesine sağlayarak beraberinde dünya genelinde oldukça büyük bir devrim yaratan Teâlâ’nın ve Amerikan Uzay Taşımacılığı şirketinin SpeceX’in CEO’luk olan görevlerinin üstlenen Elon Musk, Google’ın insanlığını sonucunu getirecek olan bir yapak zeka çalışmalarından dolayı oldukça büyük bir endişe içerisinde olduğunu dile getirdi. Bu endişesiyle baktığımız da küresel çap üzerinde oldukça büyük bir ses getirmesi adına bir de bildirimi yayımlayan Musk, Dünyanın odlukça çeşitli bölgeleri üzerinde yaklaşık olarak 1.000’den fazla bilim insanını imza topladı.



Google firmasını kurucularından olan Larry Page’in insanlığını bilerek sonunu getirecek olan bir robotun üretimin yapmasın beklemediğini aynı zaman da farklında olmadan insanlığın gelecek olan tehdit edecek bir şey üreteceklerini endişe ettiğini açıklıyor. Bu korku sadece Musk’a ait değil, Bill Gates ve Stephen Hawking de aynı şekilde yapay zekanını oldukça tehlikeli olacağını savunulanlardan biri.

Tüm bu olanlara rağmen baktığımız da Google, Bu sektörü üzerinde yer alan Boston Dynamics ve Meka gibi bir robot üreticilerinin satın alarak beraberinde yatırım yapmaya devam ediyor. Dünya genelinde oldukça ünlü olan teknoloji devlerinin açıklamalarına karşılık olarak Larry Page dile getirilen bu düşüncelerin tamamen paranoyadan ibaret olduğunu ve insanlığını geleceğini olumlu yönde etkileyecek olan teknolojinin görmezden gelindiğini söylüyor.


Kaynak veteknoloji.net  ulaşmak için tıklayın.