*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Terör Saldırılarını Engellemek İçin Drone’lar Kullanılabilir  (Okunma sayısı 1479 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Terör Saldırılarını Engellemek İçin Drone’lar Kullanılabilir



Dünya da her sektörde kullanılmaya başlanan Drone'lar ülkemizde de terörle mücadele konusunda kullanılmak isteniyor. Detayları haberin devamında okuyabilirsiniz.

Ülkemizin en büyük sorunlarından bir tanesi kesinlikle terör saldırılarıdır. Sonuç olarak son zamanlarda çok sayıda gencimizi bu tarz saldırılarda kaybettik. Bu tarz saldırılarının neredeyse hepsi gizli bir şekilde ve geç saatlerde yapıldığı için güvenlik zafiyetleri ortaya çıkıyor. İşte tamda burada son zamanlarda her sektörde kullanılmaya başlanan Drone’lar devreye giriyor. Çeşitli çalışmalar yapılarak bu tarz saldırıları azaltmak ve güvenliği üst seviyeye çıkartmak için Drone’lar kullanılabilir.

Teknolojik konularda sıkça ismini duyduğumuz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK ile beraber böyle bir proje yapılabileceğini duyurdu. Terörün üst seviyelerde olduğu bölgelerde kullanılıp kullanılmayacağı konusunda çalışmaların sürdüğünü ekledi.

Fabrika çıkışlı Drone’ların bu iş için yeterli olmayacağını düşünen kişiler bir takım geliştirmeler yaparak daha uzun süre havada kalmasını sağlayarak ve gece görüş kameraları gibi eklentiler yaparak bu araçların bu işlerde kullanılabileceğini düşünüyorlar. Geceleri yapılacak saldırıların tespitinde çok büyük rol oynayabileceği de ekleniyor.

Bizde umuyoruz ki bu tarz teknolojik hamlelerin her konuda yapılarak ülkemizin teknoloji konusunda gelişmesi sağlanır. Aynı zamanda bu tarz saldırıların da biran önce durması gerektiğini diliyoruz.



Kaynak veteknoloji.net  ulaşmak için tıklayın.