*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Gazeteci İsmail Tunç Tek Koluyla Engellilerin Sesi Oluyor  (Okunma sayısı 724 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Gazeteci İsmail Tunç Tek Koluyla Engellilerin Sesi Oluyor



Gaziantep'te doğuştan yürüyemeyen ve bir kolunu kullanabilen 41 yaşındaki gazeteci İsmail Tunç, 15 yıldır engellilerin "sesi" oluyor.

Sosyal medyada en çok beğenilen haftalık mahalli gazetenin sahibi ve tek çalışanı Tunç, ocak ayında Gaziantep Basin Mensuplari Cemiyeti tarafından düzenlenen basın ödüllerinde, üretkenliği ve mesleki disiplinin yanında çalışma azmiyle "yılın gazetecisi" seçildi.

Doğuştan özürlü İsmail Tunç, muhabirine azimle geçen örnek yaşam öyküsünü anlattı.

Yaklaşık 15 yıl önce mahalli bir televizyon sahibi arkadaşının kendisindeki azmi görüp, engellilerle alakalı program inşa etme önerininde bulunması üzerine gazetecilik hayatına ilk adımı attığını dile getiren Tunç, yaklaşık 10 yıl boyunca sürdürdüğü programda engellilerle alakalı sorunları ve çözüm yöntemlerini anlattıklarını aktardı.

Basın sektörüne adım attıktan sonra 2009 yılından bu yana haftalık mahalli gazete çıkarmaya başladığını hatırlatan Tunç, "Vicdanımın sesini dinledim ve engellilerin sesi olmaya karar verdim. 2009 yılından bu yana haftalık mahalli gazete çıkarıyorum. Bu gazete yalnizca engellilere yönelik değil, politik, güncel her haberi yayınlıyorum fakat bir özürlü olarak üzerimde bir görev var. O nedenle engellilerin yanında durmaya devam ediyorum. Ne vakit bir mesele olsa elimizden geleni yapıyoruz. Onlar için kim ne iyi bir şey yaptıysa bilhassa ilgileniyoruz" diye konuştu.

Tunç, özürlü ailelerine de çocuklarının başarılı olabilmeleri için çok işler düştüğüne işaret etti.

"Değişimde tuzumuz olduysa ne mutlu"

Engellilerin bu toplumun bir gerçeği meydana geldiğini altını çizen Tunç, onların yük olarak algılanmaması gerektiğini belirtti.

Fırsat verilmesi halinde engellilerin çok güzel başarılara imza atacaklarına inandığını aktaran Tunç, basın sektöründe yer alarak başarısını daha çok engelliye ulaştırmayı ve onlara örnek olmak istediğini ifade etti.

13.10.2015 - haberport.com


Etiketler: erciyesengelliler Products Directory htlm çevreci kadınlar için wedo sanalsb kroys ve mayın karşıtı eylemleri nedeniyle 1997 Nobel Barış Ödülü sahibi Jody Williams için nobel announcement peace dert emek bibergazi bilgisi