*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kocaeli Valisi Güzeloğlu’ndan Dünya Engelliler Günü Mesajı  (Okunma sayısı 925 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kocaeli Valisi Güzeloğlu’ndan Dünya Engelliler Günü Mesajı



Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güzeloğlu, mesajında, Dünya Engelliler Günü'nün engelli vatandaşların yaşadıkları sorunları aşabilmesi ve bu konudaki toplumsal hassasiyetin yükseltilmesi noktasında önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Engellilere sunulan hizmetlerin erişilebilir olmasının devlete ve topluma düşen öncelikli bir görev olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Nitekim devletimiz milletimizle el ele vererek, engelli veya engelsiz her bireyin mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesi için çalışmaktadır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir" ifadesini kullandı.

Güzeloğlu, engelli vatandaşların desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini son dönemlerde daha fazla gördüklerini ve birçok başarı mucizesine de şahit olduklarına dikkati çekerek, mesajında şunları bildirdi:

"Unutmamak gerekir ki engelli duruma düşmek hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli, okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir engel olarak görülmemelidir. Engelli vatandaşlarımızı kararlılıklarını yitirmeden amaçlarına ulaşmak için daha çok çalışmaya, hayata bağlılıkları ve azimleriyle herkese örnek olmaya çağırıyoruz. Bizler de engelli vatandaşlarımıza karşı tüm sorumluluklarımızı hatırlayarak, onların hayata aktif olarak katılımlarını sağlamak, eğitimden siyasete, sanattan spora kadar her alanda yer almalarını desteklemek ve teşvik etmek zorundayız."

03.12.2014 - AA