*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Milli Futbolcu Arda Turan’dan SMA Hastası Ali Eymen’e Destek  (Okunma sayısı 423 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
Milli Futbolcu Arda Turan’dan SMA Hastası Ali Eymen’e Destek



Galatasaraylı milli futbolcu Arda Turan, SMA Tip 1 hastası Ali Eymen’i ziyaret etti. Ünlü futbolcu, Ali Eymen’in tedavisi için gerekli olan 20 milyon liranın toplanması için bir formasını satışa çıkardı

Ünlü futbolcu Arda Turan, İstanbul’da yaşayan SMA Tip 1 hastası Ali Eymen Ağum’u evinde ziyaret etti. Arda Turan yanında götürdüğü iki formadan birini 31 aylık Ali’ye hediye ederken, diğer formayı ise destek amacıyla satışa çıkardığını açıkladı.

1 AYDAN AZ SÜRE KALDI

Birkaç Avrupa ülkesinde bulunan 2 milyon sterlinlik (yaklaşık 20 milyon Türk lirası) ilacın uygulanabilmesi için hastaların 2 yaşından küçük veya 13,5 kilogramın altında olması gerekiyor. Macaristan, Ali 9 kilo olduğu için ilacı uygulayabileceğini açıkladı. Ancak aileye 1 ay süre verildi. Ali, 1 ay içinde 20 milyon sterlin ödenirse tedaviye alınacak. Küçücük bedeniyle zor bir hastalıkla savaşan Ali, önce ilaç tedavisi görecek, sonra kolunda ve kalçasındaki çıkıklar ve sırtındaki ödem için ameliyat olacak.

“NE OLUR ALİ’Yİ YAŞATIN”

Duyarlılığı ile her zaman örnek olan Arda Turan, Galatasaray fanatiği Ali Eymen’in yardım için açılan hesap numaralarını sosyal medya hesabından paylaşarak, Ali Eymen’in kampanyası için destek çağrısında bulundu.
SABAH’a konuşan anne Yeter Ağum, Arda Turan’ın paylaşımının ardından kısa sürede birçok kişinin yardımda bulunduğunu belirterek, “Ancak hâlen 1 milyon 350 bin sterlin gerekiyor. Ali’nin bu ilaç tedavisinden başka şansı yok. Bu Ali’nin yaşam savaşı. Ne olur Ali’yi yaşatın. Özellikle ünlülere, sporcu ve sanatçılara sesleniyorum. Kampanyamıza destek versinler” dedi.

SABAH
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri