*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Öğretmen Adayları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u Ziyaret Etti  (Okunma sayısı 1463 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Öğretmen Adayları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u Ziyaret Etti



2019 yılı Ocak ayında sadece 500 engelli öğretmen alımı yapılacağını duyan engelli öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanı'ndan randevu talep etti. Bakan Ziya Selçuk ise randevu taleplerini geri çevirmedi ve öğretmen adayları ile görüştü. Engelli öğretmen adayları yaşadıkları sorunları dile getirdiler ve Bakan'dan kadro sayısının artırılmasını talep ettiler.

Toplamda atama bekleyen öğretmen sayısı 3.500 iken atama yapılacak engelli öğretmen sayısının 500 olması çok düşük olarak karşılandı. Bakan Selçuk engelli öğretmen adaylarının sorunlarını ilgiyle dinledi ve ilgileneceğini söyledi. Görüşmeden mutlu bir şekilde ayrılan öğretmen adayları kontenjanın artırılmasını bekliyor.

Engelli öğretmen adayları Anayasamızda yer alan hükümleri de hatırlatmayı ihmal etmediler. Bu hükümlere göre engellilerin istihdamında herhangi bir sınır koyulmamaktadır. Sosyal devlet ilkesinin ve ekonomik imkanların elverdiği ölçüde engelli personel istihdam edilmesi gereklidir.

Ancak bu sayede son derece zorlu olan hayatları bir nebze kolaylaşmış olacaktır. Ayrıca bazı kamu kurumlarında %3 sınırının dahi altında engelli personel istihdam edildiğini göz önünde bulunduracak olursak alımların artırılması kanunen de zorunludur. Engelli öğretmen adayları şimdi Bakan Selçuk'tan gelecek olumlu haberleri bekliyor. Diğer kamu kurumlarında çalışan ya da çalışmayı hayal eden engelli vatandaşlarımız da diğer kamu kurumlarından bu minvalde açıklama bekliyor.

11.01.2019 - isilanlarikariyer.com


Etiketler : samuray tahsin banu saffet talip fikri fatih melike boynuma sarıl güzel irlanda sarisin civciv wikado webbox keskin kobra msn murat yavuz bluesm portakal cicegi ultra cevdet