*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yerli Üretim Milli Füzeler Yolda!  (Okunma sayısı 1444 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yerli Üretim Milli Füzeler Yolda!
« : Ocak 07, 2016, 02:24:37 ÖS »
Yerli Üretim Milli Füzeler Yolda!



Savaş teknolojileri konusunda son dönemlerde atmış olduğumuz adımlarlar çok önemli bir yenisi daha ekleniyor.

Ülkemizde olduğu kadar son günlerde dünya üzerinde oluşturmuş odluğu tehdit giderek arkan terörizm ile mücadele konusunda Türkiye, Yerli üretim savunma silahları üreterek önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Bu bağlam üzerinde en sık kullanılan savaş mühimmatı füzeler konusunda in ile görüşmeler yapan Türkiye, 4 milyar dolar bütçe ayırdığı ihaleyi iptal etmesinin de ardından da yönüne yerli üreticilerin desteği ile yerli füzeler çevirmiş durumda. Milli imkânlarla, Yüzde yüz yerli üretim füzeler gelişecek olan ülkemiz, Çin ihalesini ayırdığı bütçe üzerinde yerli firmalara kaynak olarak sunulacak.



Füze alanında yapmış oldukları çalışmalar ile dikkat eden firma Roketsan, Bu klonu üzerinde Türkiye’nin en büyük kozu durumda. Daha öncesinde yine yüzde yüz yerli i olarak üretimi yapılan tanksavar füzesi Umtas ve Türk Deniz Kuvvetleri için gemi savar silah kapsamında gelişimi yapılan Atmaca, Roketsen  dikkat çeken işleri olarak ön plana çıkmakta.

ŞU an ülkemizde terör örgütü PKK’nın pek barınağı ve deposunu yok etmede kulalnılnaf!6’da uçakları için geliştirilmiş olan Satha Atılan Orta*Menzili Mühimmatı (SOM) ÂÂ füzesi, Yeni modeli “j” ile birlikte 2018’de hazır olacak. SOM J’nin de özelliği dünyanın en ileri savaş uçağı olarak açıklanan F-35’lerde kullanılacak olması. Gelişmeler henüz bunlarla sınırlı.ÂÂ


Etiketler: bekliyorum Hayırlı sonuçlar  ve yardımcın olsun nasip etsin Umarım her şey gönlünce olur dualarımız sizinle Benical ilsci ne icin aceba.gecmis olsun Ameliyat yarın edin ve acı hissediyormunuz ameliyyatta olsun