*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: YİKOB Bünyesinde Görev Yapan Teknik Personele Yönelik Erişilebilirlik Eğitim  (Okunma sayısı 980 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
YİKOB Bünyesinde Görev Yapan Teknik Personele Yönelik Erişilebilirlik Eğitim Programı



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı işbirliği ile İl Özel İdareleri ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Daire Başkanlıkları bünyesinde görev yapan teknik personele yönelik olarak düzenlenen Teknik Elemanlara Yönelik Erişilebilirlik Eğitimi, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi’nin katılımlarıyla 15-16 Haziran 2015 tarihlerinde Ankara İçişleri Bakanlığı Eğitim Merkezi’nde düzenleniyor.

İl Özel İdareleri ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Daire Başkanlıklarının planlama, tasarım, inşaat, imalat ve denetleme süreçlerinde görev alan teknik personele (mimar, mühendis, şehir plancısı, peyzaj mimarı vb.) yönelik olarak düzenlenen Eğitim Programının açılışını Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi gerçekleştirdi. Çiftçi burada yaptığı konuşmada; “Bildiğiniz üzere 2012 yılından itibaren altyapısını oluşturduğumuz, Erişilebilirlik İzleme Sistemi artık tüm Türkiye’de hayata geçti. Bu kapsamda illerde Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonları tarafından erişilebilirlik denetimleri de başladı. Bu denetimlerde özellikle İl Özel İdareleri ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Daire Başkanlıkları (YİKOB) tarafından projelendirilen ve inşa edilen yeni kamu binalarında, erişilebilirlik mevzuatına uygunluğun sağlanmadığına yönelik bazı tespitler Genel Müdürlüğümüze ulaştı. Biz de konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızla görüşerek, böyle bir programın illerde bu birimlerde uygulayıcı olan sizlere yol gösterici olacağı konusunda harekete geçtik. Buradaki iki günlük eğitim programında erişilebilirliğin nasıl olması gerektiği, erişilebilirliğin önemi, mevzuatta bu konuda yer alan hükümler, bu konuda takip edilecek standartlar ve uygulamada nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında arkadaşlarımız sizlerle birlikte olacak. Bu eğitim çalışmasıyla ümit ediyorum ki illerdeki çalışmalarınızda da sizlere yön verecek ve illerde gördüğümüz bu eksiklikler hızla tamamlanacak. Hepinize yapacağınız çalışmalarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim Programının açılışının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Kenan Önalan,  Kent Yaşamında Engellilerin Yaşadığı Sorunlara Örnekler  başlığıyla, Erişilebilirlik Daire Başkan Vekili Dr. Deniz Çağlayan Gümüş de Erişilebilirliğin Önemi başlıklı birer sunum gerçekleştirdi.

15-16 Haziran 2015 tarihlerinde iki gün sürmesi planlanan Eğitim Programı ile katılımcıların erişilebilirlik konusunda bilgilenmeleri hedefleniyor. Program kapsamında erişilebilirliğin önemi, mevzuat, standartlar, hissedilebilir yüzey uygulamalarına yönelik sunumların yanı sıra, teknik bir gezi ile erişilebilir örnek bir bina uygulamasının yerinde görülmesi ile uygulamalar konusunda bilgi sahibi olunması sağlanıyor. Eğitim çalışması sırasında ayrıca, illerden getirilen örnek projeler üzerinde atölye çalışması yapılarak, proje uygulamalarında karşılaşılan sorunların da giderilmesine yönelik bilgilendirme sağlanıyor.

Program kapsamında gün boyunca gerçekleştirilen eğitim sunumları;

• Erişilebilirlik Mevzuatı - Seda Şentürk Ünal (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uzman Yardımcısı)

• Farklı Gruplarda Yer Alan Engellilerin Yapılı Çevredeki Gereksinimleri - Erişilebilirlik Standartları - Hissedilebilir Yürüme Yüzeyi İşaretleri Uygulama Esasları - Gamze Feyzioğlu (Peyzaj Mimarı) & Sevinç Ayanoğlu (Şehir Plancısı)

• Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği Ekleri - Tuba Sayan (Şehir Plancısı)

15.06.2015 - eyh.gov.tr


Etiketler: alınacaktır ANDAÇ OTOMOTİV ÜRETİM planlama sorumlusu CNC, torna ve dik işlem merkezinde çalışabilecek AYARCILAR ve bay bayan operatörler SOLİD WORKS ve edge cam
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri