kayseriengellilerdernegi.com

ENGELLİ HABERLERİ => Engelli Haberleri => Konuyu başlatan: kayseriengelliler - Haziran 17, 2022, 04:15:09 ÖS

Başlık: Sosyal Güvenlik Kurumu Sıfır Faizle Konut Kredisi Desteği Sağlıyor
Gönderen: kayseriengelliler - Haziran 17, 2022, 04:15:09 ÖS
Sosyal Güvenlik Kurumu Sıfır Faizle Konut Kredisi Desteği Sağlıyor

(https://www.yasadikca.com/wp-content/uploads/2020/10/sgk-engelli-emekli-rapor.png)

Konut fiyatlarının her geçen gün daha da hızlı bir biçimde artması vatandaşın hem kiracı hem de ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Bu bağlamda harekete geçmiş olan devlet, vatandaşların konut sahibi olabilmesi için düşük faizli krediler vermeye başlamış bulunuyor. Kamu kurum ve kuruşlarından biri olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ise, düşük faizli değil, doğrudan faizsiz konu kredisi desteği veriyor.

Sağlık sisteminden borçlanmalara kadar pek çok konuda avantajlı destek ödemeleri sağlayan SGK, bu kez de konut sektörüne elini atıyor. Özellikle vazifeleri gereği yaşamlarını hiçe sayan meslek gruplarına destek olan SGK, konut kredisinde faizin sıfıra indirilmesini sağlıyor. Üstelik SGK’nın sağladığı faizsiz konut kredisi kapsamında vatandaşların aldığı kredilerin geri ödemeleri sadece maaşın dörtte biri şeklinde gerçekleştiriliyor.
 
SGK Faizsiz Konut Kredisinden Yararlanma Şartları Neler?

SGK’nın bir süredir sağladığı konut kredisi desteği, belli kapsam içerisinde yer alan vatandaşlar tarafından kullanılabiliyor. Bu kapsamda yer alan vatandaşların kanunların 5434 sayılı, 5510 sayılı ve 2300 sayılı yasaları kapsamında bulunması gerekiyor. Yani SGK’nın sıfır faizli konut kredisinden harp veya vazife malulü kişiler yararlanabiliyor. Bu kişiler yaşamları boyunca bir kez olmak kaydıyla faizsiz bir şekilde konut kredisi çekebiliyor. Aynı şekilde söz konusu yasalara bağlı olarak harp veya vazife malulü sayılan kişilerin krediden yararlanmadan vefat etmesi halinde eşleri de bu haktan yararlanabiliyor. Yine kişinin krediden yararlanmadan vefatı halinde kişi üzerinden yetim aylığı alan çocuklar da bu krediden yararlanma hakkına sahip oluyor.

SGK Faizsiz Konut Kredisi Başvurusu Nereye Yapılıyor?

SGK tarafından verilen faizsiz konut kredisinden yararlanmak için öncelikle “hak sahipliği” belgesini edinmek gerekiyor. E-Devlet üzerinden de edinilebilen bu belge ile Ziraat Bankası’na gidilerek gerek TOKİ gerek ise TOKİ dışı konutlar için faizsiz konut kredisi çekilebiliyor. SGK’nın sağladığı faizsiz konut kredisinin en büyük avantajı ise, geri ödemeler oluyor. 240 bin TL’nin üzerindeki her konut için kredi sağlayan SGK ve Ziraat Bankası iş birliği kapsamında verilen faizsiz konut kredisinin geri ödemeleri kişinin SGK’dan aldığı son aylığının 4’te 1’lik kısmını geçmeyecek şekilde ayarlanıyor.

kamuilanlari.com


ETİKETLER FaizHarp ve Vazife MalulüKonut KredisiSGKSosyal Güvenlik Kurumu Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye 0544 716 20 45 Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye 0544 716 20 45