kayseriengellilerdernegi.com

ENGELLİ HABERLERİ => Engelli Haberleri => Konuyu başlatan: kayseriengelliler - Ocak 02, 2022, 11:09:15 ÖÖ

Başlık: Otobüs Şoförü Trafiği Durdurup Engelliyi Kaldırıma Çıkardı
Gönderen: kayseriengelliler - Ocak 02, 2022, 11:09:15 ÖÖ
Otobüs Şoförü Trafiği Durdurup Engelliyi Kaldırıma Çıkardı

(https://www.yasadikca.com/wp-content/uploads/2021/12/otobus-soforu-tekerlekli-sandalyesiyle-ilerle-4-14636462_o.png)

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan otobüs şoförü Hakan Yıldırım, tekerlekli sandalyesi ile kaldırıma çıkamadığı için yoldan ilerleyen engelli vatandaşa yardımcı oldu. Otobüsü durdurarak trafiği kesen Yıldırım, çevredekilerin yardımıyla engelli vatandaşın kaldırıma çıkmasına yadım etti.

Dün sabah saatlerinde D-100 Karayolu Seka Tüneli üzeri Orduevi mevkiinde meydana gelen olayda, tekerlekli sandalyesiyle kaldırıma çıkamayan engelli kadın, yolun ters şeridinde, kaldırım kenarından ilerlemeye başladı. Bu sırada 70 nolu Umuttepe-Akpınar TOKİ seferini yapan belediye otobüsünü kullanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşımpark şoförü Hakan Yıldırım, güzergah üzerinde kaza riski oluşturan engelli vatandaşı gördü. Otobüsü sağ şeritte durdurarak trafik akışını kesen sürücü Yıldırım, araçtaki yolculara bilgi verdikten sonra otobüsten indi. Çevredeki vatandaşların da yardımıyla engelli vatandaşı kaldırıma çıkaran sürücü Yıldırım, daha sonra yoluna devam etti.


 
Yaşananlar, olayı görenlerin 153 Çağrı Merkezi’ne attıkları mesaj ile ortaya çıktı. Çağrı merkezine gelen mesajda, Orduevinden geçerken yolun ortasında kalmış tekerlekli sandalyeli bir ablamız vardı. Belediye otobüsünden bir beyefendi indi ve tek başına onu kaldırıp yolun karşısına geçirdi. Fotoğrafını çekmeyi çok isterdim ama yetişemedim. Böyle şoförlerin hayatımızda yeri çok ayrı. Keşke bütün şoförler böyle anlayışlı olsa. Ben bu arkadaşımızın ödüllendirilmesini istiyorum. Sabah sabah çok duygulandım ifadelerine yer verildi.

DHA


ETİKETLER EngelliHakan YıldırımKocaeli Büyükşehir BelediyesiOtobüs ŞoförüTrafik kayseri engelliler derneği KAYSERİ ENGELLİLER DERNEĞİ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri