kayseriengellilerdernegi.com

TURİZM HABERLERİ => Turizm => Konuyu başlatan: melleseferi - Eylül 28, 2016, 02:25:50 ÖS

Başlık: Engelli Yolcu Easyjet Uçağından Atıldı
Gönderen: melleseferi - Eylül 28, 2016, 02:25:50 ÖS
Engelli Yolcu Easyjet Uçağından Atıldı

(http://yasadikca.com/Client/Image/Upload/Article/engelli-easyjet-ucagi-atildi.gif)

Vücudunun bir tarafı felçli olan 33 yaşındaki Fransız yolcu, bindiği uçaktan indirilmesinin ardından easyJet’e dava açmaya hazırlanıyor.

Fransa’nın Bordeaux kentinden Lyon’a gitmek için dünyanın en ucuz havayollarından biri olarak bilinen easyJet’ten bilet alan Nicolas Morvan, şirketi uçuştan önce engeliyle ilgili bilgilendirdiğini ancak kabin ekibi tarafından uçağa bindirilmesinin ardından kendisine yanında bir refakatçi olmadan uçamayacağının söylendiğini aktardı.

Sud Quest gazetesine konuşan Morvan, “Yaşananlarla ilgili oldukça aşağılayıcı bir şey vardı” dedi. Yolculardan birinin refakatçi olmayı teklif ettiğini ancak bunun kabul edilmediğini ifade eden Morvan, “Bana başka bir uçuşta bilet ve otelde bir gece ücretsiz konaklama önerdiler ancak bunu kabul etmedim” diye konuştu. Fransız adam, firmaya dava açmayı planladığını da sözlerine ekledi.

The Local’a açıklama yapan easyJet ise kabin ekibinin yolcuyu üzmek gibi bir amacının katiyen bulunmadığını belirterek, “Ekibimiz, yolcumuzun güvenliğini en önemli öncelikleri ve kaygıları olarak kabul ederek davranmışlardır” ifadelerini kullandı.

08.09.2016 - tr.sputniknews.com