kayseriengellilerdernegi.com
Diyalizle Yaşamak => Diyalizle Yaşamak => Konuyu başlatan: melleseferi - Ocak 17, 2014, 04:01:48 ÖÖ
-
Böbrek Nakli Ameliyatı Süreci
(http://www.bobreknaklimedicana.com/images/bobreknakliameliyatsureci.jpg)
Böbrek vericisinin ameliyatı hastanemizde kapalı sistemle (Laparoskopik) yapılmaktadır.
Bu ameliyatta göbek altında yaklaşık 7-8 cm'lik bir kesi ve 3 adet parmak genişliğinde delik açılmaktadır. Ameliyat sonrasında hastaların ağrı başta olmak üzere şikayetleri çok azdır. Çok rahat bir ameliyat sonrası süreci yaşarlar. Ameliyat yarası izleri çok küçük olup estetik kusur yaratmamaktadır. Fıtık olasılığı son derece azdır. Verici yaklaşık 1 veya 2 gün sonra taburcu olabilmektedir.
Böbrek nakli işlemi standart bir cerrahi operasyondur. Alıcının ameliyatı kasık bölgesinde yapılan bir kesiden gerçekleştirilmektedir. Hastalar ertesi gün ayağa kalkabilir. Ağızdan beslenebilir. Tedavileri standardize edilip sağlıklarına kavuştuklarında taburcu edilirler.
bobreknaklimedicana.com kayseri ulaşmak için tıklayın. (http://www.bobreknaklimedicana.com/bobrek-nakli-ameliyat-sureci/)