*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ÖĞRETMENLERE 'DRAMA TEKNİĞİ VE SINIF YÖNETİMİ' KONULU SEMİNER  (Okunma sayısı 1314 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
ÖĞRETMENLERE 'DRAMA TEKNİĞİ VE SINIF YÖNETİMİ' KONULU SEMİNER



Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel Erciyes Koleji ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğinde, 'Drama Tekniği ve Sınıf Yönetimi' konulu eğitim seminer düzenlendi.

Kadir Has Kongre Merkezinde düzenlenen eğitim seminerine, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bahameddin Karaköse, Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aylin Sözer Çapan ve Özel Erciyes Koleji öğretmenleri katıldı. Seminerde konuşan Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aylin Sözer Çapan, "Çağdaş disiplin anlayışının temel prensipleri ile ilgili olarak, yetişkinin çocuğun ihtiyaç, hak ve sorumluluklarını kabul etmesi ilkesine dayanır. Çocuk kendi isteği ile disipline katıldığında gerçek amacına ulaşır. Yetişkinlerin benzer tepkiler göstermesi ve tepkilerin tutarlı olması gerekir. Kurallar sadece çocuklar için değil, yetişkinler içinde geçerli olması gerekir. Buna büyük önem göstermeliyiz. Ayrıca çocuktan istenilenler önceden düşünülmüş ve planlanmış olması gerekmektedir. Kuralların öğretilmesinde pekiştirmeye yer verilmelidir. Duygu durumumuza göre davranışlar çocuklara zarar verebilir. Bunun için dikkat edilmesi gerekir" diye konuştu.

'Eğitimde ilgi ve disiplin önemli unsurlardır' diyen Karaköse, "Her eğitim sistemi, bu iki kavramı içine almaktadır. Disiplin ilgisizlik değildir, ilgi de disiplinsizlik değildir. Başta da belirtildiği gibi farkına varılması gereken ayrım da budur. Disiplin, kişilerin içinde yaşadıkları topluluğun genel düşünce ve davranışlarına uymalarını sağlamak amacıyla alınan önlemlerin tümü olarak tanımlanabilir. Çocuklar için disiplin gerekli olduğu kadar ilgi de gereklidir, özellikle de onaylayıcı ilgi gereklidir. Bu çocuk tarafından açıkça fark edilen bir biçimde, destek vermek anlamına gelir. Bu onaylayıcı ilgi, çocuğun duygusal hayatına etkin bir katılımı içerir" şeklinde konuştu.


Kaynak yerel.iha.com.tr kayseri ulaşmak için tıklayın.

Anahtar Kelimeler : şarkı sözleri sabah gastesi seda sayan  seri cs spor müzikleri su ile ilgili kompozisyon sxe wall tarih şeridi nedir vista tema türkçe vista ultimate indir  xp orjinalleştirme şiir okuyan sanatçılar opr prof cahit arf mimar kemalettin fatma aliye ömer melleseferi kayseriengellilerdernegi.com +18 karikatürler 1920 yılından günümüze türk denizciliğinde meydana gelen değişim ve gelişim