*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Mucize Yaratan Şampiyon Nil Şahin  (Okunma sayısı 1067 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Mucize Yaratan Şampiyon Nil Şahin
« : Ocak 26, 2015, 12:57:59 ÖS »
Mucize Yaratan Şampiyon Nil Şahin



İstanbul'da yaşayan 12 yaşındaki Nil Şahin, engelli olarak dünyaya geldi. Doktorlar "Yürüyemez" dedi ama o, annesinin desteğiyle zoru başardı. En büyük tutkusu yüzmede 34 Türkiye Birinciliği kazandı. Nil'in yeni hedefi yurtdışından da madalya ile dönmek İstanbul'da yaşayan Nil Şahin, Türkiye' de doğan her 1000 bebekten 3'ünde görülen Spina Bifida anomalili olarak 12 Haziran 2002'de dünyaya geldi.

Spina Bifida çoğu zaman kalıcı özürlere neden olan ve yaşam boyu tedavi süreci devam eden doğumsal bir hastalık. Nil doğduğunda omuriliği dışarıya doğruydu. Henüz 1 günlükken ameliyata alındı.

12 YILDA 5 AMELİYAT

Hayata sımsıkı tutundu. 12 yaşma kadar 5 kez ameliyat oldu. Doktorlar ailesine Nil'in yürüyemeyeceğini hatta birçok sıkıntı yaşayacaklarım söyledi. Ancak Nil ailesinin desteğiyle zoru başardı.

Henüz 3 yaşındayken annesi Ümit Şahin'in rehabilitasyon amaçlı başlattığı yüzme dersleri Nil'in en büyük tutkusu oldu. 5 yaşınl da ilk adımım atan ve bugün bileklerindeki destekle yürümeyi başaran Nil yüzme yarışmalarında da üst üste başarılar kazandı.

Eğitimini diğer öğrenciler gibi normal bir okula giderek sürdüren Nil Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Spor Kulübü'nün lisanslı yüzücüsü. Son 6 yıldır yarışüğı engelliler kategorisinde 34'ü Türkiye Birinciliği olmak üzere 50 madalya kazandı. Yurtdışı yarışmalanna hazırlanan Nil'in en büyük hedefi yüzmeyle ilgili uluslararası alanda başan sağlamak. Annesi Ümit Hanım kızınının bedensel engelini hiçbir zaman bir zorluk olarak görmediğini söylüyor. Güleryüzüyle kendine hayran bırakan Nil Şahin'in diğer tutukusu da müzik. Piyano ve Ukulele çalan Nil soranlara Ferhat Göçer gibi 'Şarkıcı-Doktor" ya da Candan Erçetin gibi 'Şarkıcı - Öğretmen" olacağım söylüyor.

Anne Limit Şahin, kızının en büyük destekçisi oldu.

26.01.2015 - Sözcü