*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Mevlüt Hayata Basket Attı  (Okunma sayısı 1120 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Mevlüt Hayata Basket Attı
« : Ocak 26, 2015, 12:55:28 ÖS »
Engelli Mevlüt Hayata Basket Attı



Muş'ta tandıra düşerek sakat kalan 16 yaşındaki genç, Muş Bedensel Engelliler Derneği basketbol takımı oyuncuları sayesinde hayata tutundu. İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Mevlüt Erdenci, 3 yaşında evlerinin yakınındaki tandıra düştü. Vücudunun büyük bölümünde yanık oluşan Erdenci'nin, uzun süren tedavisinin ardından el ve ayaklarında sorun oluştu.Yaşı ilerledikçe yürümekte sorun yaşayan ve tedavisi için haftanın belirli günleri havuza giderek egzersiz yapan Erdenci, 3 yıl önce Muş Bedensel Engelliler Derneği basketbol takımı oyuncularıyla tanıştı.

Bu tarihten itibaren spora başlayan ve bir anda hayatı değişen Erdenci, kısa sürede kadrosunda yer aldığı basketbol takımının vazgeçilmez oyuncularından biri oldu.Erdenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde kenti temsil eden takımın kadrosunda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, 3 yaşında tandırda yanan hayallerinin, 13 yaşında kendisi gibi engelli olan arkadaşlarıyla tanışmasıyla yeniden umuda dönüştüğünü söyledi.

Hedefinin takımlarını Süper Lig'e çıkarmak olduğunu vurgulayan Erdenci, "Takım arkadaşlarım bana her zaman yardımcı oluyorlar. Bu takımı seviyorum. Liseyi bitirdikten sonra ilahiyat fakültesinde okumak istiyorum. Engel demek başarının önündeki engel değil. Okulda veya sporda engellilerin her zaman kendilerine öz güvenleri olsun. Engellilerin sporla tanışmalarını çok isterim" diye konuştu. Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı kaptanı Bedri Korkmaz ise Erdenci ile 3 yıl önceki tanışmalarını şöyle anlattı:

"Fizik tedavi uygulaması için 3 yıl önce gittiğimiz havuzda Erdenci ile tanıştık. O sırada bir engelli arkadaşın kenarda oturduğunu gördük. Engelli olduğu için havuza girmeye çekiniyordu. Sonra arkadaşlarımızın protezlerini çıkarıp havuza girdiklerini gördü. Havuzun yanında 2 saat boyunca bekleyen ve engelli olduğu için utanan Erdenci, arkadaşları görünce havuza girmeye başladı. Daha sonra sohbet ettiğimiz Erdenci'yi derneğe ve takıma davet ettik. Engellilerin neler yapabileceğini anlattık. Türkiye'de yüzme ve basketbol gibi spor dallarında çok başarılı engelli sporcuların olduğunu söyledik. Bize geldiği ilk zamanlarda tekerlekli sandalyeye utanarak biniyordu. 'Acaba birisi bana bakıyor mu' diye etrafı yokluyordu. Maçlara ilk çıktığında da çok çekingendi. Gün geçtikçe engellilerin de her şeyi yapabileceğini gördü. Şu anda birinci ligin en genç oyuncularından biri. Engellilerle ilgili sosyal faaliyetlerin desteklenmediği bir bölgede olmamıza rağmen o yaşta birinci ligde oynayan tek sporcu. Amacımız en genç arkadaşımızı milli takıma göndermek."

22.01.2015 - AA