*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Göksel Palak Boccia Sporuyla Yeniden Gülümsüyor  (Okunma sayısı 1008 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Göksel Palak Boccia Sporuyla Yeniden Gülümsüyor



Samsun'da yaşayan 26 yaşındaki doğuştan bedensel engelli Göksel Palak, üç ay önce tanıştığı Engelli Yaşam Merkezi'nde ağır engellilerin uğraştığı boccia sporuyla hayata yeniden gülümsüyor.

Atakum ilçesinde kurulan Engelli Yaşam Merkezi, sanat ve spor kurslarıyla engellilerin sosyal yaşama katılımlarını sağlıyor. Merkezde faaliyet yürüten Amisos Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar, AA muhabirine, amaçlarının ağır engelli bireyleri sosyal hayata kazandırmak olduğunu belirtti.

Yaşar, bedensel engeli nedeniyle yürüyemeyen, ellerini kullanamayan ve konuşamayan Göksel Palak ile üç ay önce tanıştıklarını ve engeli doğrultusunda Göksel ile çalışmalar yaptıklarını anlattı.

- "Sosyalleşmek için böyle bir şansının olduğunu bilmiyordu"

Göksel'in özel aparat ile boccia sporu yaptığını belirten Yaşar, "Ailesi bile bilmiyordu Göksel'in spor yapabileceğini, sosyalleşmek için böyle bir şansının olduğunu bilmiyordu. Göksel'in kısa sürede kazandığı başarı ailesini ve bizleri inanılmaz derecede mutlu etti" dedi.

 Bursa’da düzenlenen Boccia Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olan Göksel'in ilk madalyasını kazandığını dile getiren Yaşar, "Göksel'in ve diğer engelli arkadaşlarımızın hedefi, 2016 Brezilya'da düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatları'nda milli takım forması giyebilmek. İnanılmaz derecede heyecanlılar bu konuda. Bu zamana kadar hayatları boyunca hiçbir şey yapamayan arkadaşlarımızın artık bir şeyler yapabiliyor olmaları, sporcu kimliğine sahip olmaları onlara ayrı bir mutluluk veriyor" diye konuştu.

- "Kupalarını koymak için raf bile planlıyor"

Anne Zeynep Palak ise oğlunun engelleri aşarak ve sosyalleşerek son üç ayda büyük adımlar attığını belirtti.

Yaşam merkeziyle Göksel'in hayata gülümsediğini anlatan Palak, "Göksel'in Yaşam Park ile tanışması çok güzel oldu. Bu zamana kadar evde oturuyordu. O bile kendinden bir şey beklemiyordu. Evde bütün gün televizyon seyrediyordu, arada bir dışarı çıkıyorduk. Onun haricinde çok bir şey yapamıyordu ama şimdi bir madalyası var. Kendi kupalarını koymak için raf bile planlıyor. Bunlar bizim için gurur verici" ifadelerini kullandı.

21.01.2015 - AA