*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Milli Takım Antrenörü Sedat İncesu: Ne Hırsızlık Yaptım ne de Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 1064 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Milli Takım Antrenörü Sedat İncesu: Ne Hırsızlık Yaptım ne de Dolandırıcılık



Tekerlekli sandalye basketbolunda Galatasaray'a ve milli takımımıza tarihi başarılar kazandıran antrenör Sedat İncesu, isyan etti: "İstiklal Marşımız'ı defalarca yedi düvele dinlettim. Ödül beklerken diz çöküp özür dileyecek hale getirdiler. Sürekli müfettişler soruşturuyor. Sanki dolandırıcılığımız, hırsızlığımız var!"

Ulusal ve uluslararası başarı anlamında Türkiye'nin en başarılı antrenörü olan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, antrenörü Sedat İncesu, Twitter'da bazı kişileri vatan hainliği ile suçladı. İncesu'nun bu tweetlerini görünce kendisini telefonla arayıp, bu sert ifadelerin gerekçesini sorduk. Deyim yerindeyse bir dokunduk bin ah işittik. İşte İncesu'nun olay yaratacak açıklamaları:

"KENDİ İPİMİ KENDİM ÇEKECEĞİM"

"Benim hayatta üç şeyim var; basketbol, dürüstlük ve haramsızlık. Engelli basketbolu popüler bir spor dalı olmadığı için kötü yaklaşımlar olabiliyor. Biz de buna kurban gittik. Bu insanlar acayip! Kendi ipimi kendim çekeceğim, az kaldı.

Sorun Galatasaray'la ilgili değil, milli takımla ilgili. Zaten Galatasaray bu sporda çok şeyi değiştirdiği için oluyor bazı şeyler. Galatasaray, engelli basketbolunda dünyanın 1 numarasıdır. Koskoca Barcelona'nın da engelli basketbol şubesi var ama yeterli destek vermedikleri için İkinci Lig'e düştüler.

"SPORCULARA BU KADAR PARA VERMEYİN DİYORLAR"

Galatasaray olarak bize diyorlar ki, "Siz bu sporculara neden bu kadar çok para veriyorsunuz? Fiyatları düşürün, biz de bu oyuncuları paylaşalım! Böyle şey olur mu? Engelli basketbolunu bir spor olarak görmüyorlar. Herkes Galatasaray olarak bizim tavrımızdan rahatsız. "Bizim bir takımımız olsun yeter" diyorlar. Kendi camiamız içinden saldırılara uğruyoruz.

"FEDERASYONA İKİ SENEDE 2 TRİLYON LİRA KAR ETTİRDİM"

Ben 2009'da milli takımı Avrupa Şampiyonası'nda final oynattım. Daha sonra 2 yıl ara verdim tekrar aynı göreve döndüm. Milli takımı çalıştırdığım dönemde, takımdaki 9 sporcu İstanbul'da yaşadığı için bütün kampları İstanbul'da yaptık. Masraf olmasın diye düşündük. Sporcular ve biz antrenörler evlerimizde kaldık. Normalde 17-18 kişi kalması gerekirken, sadece İstanbul dışında yaşayan 3-4 sporcu kamp dönemlerinde İstanbul'da kaldı. İki sene içinde, benden önceki 2 seneye oranla 2 trilyon federasyona tasarruf yaptık. Hatta yurt dışı kamplarını bile oralardaki ikili ilişkilerimiz sayesinde bedavaya getirdik. Federasyondan sadece uçak bileti istedik.

"ÖDÜL BEKLERKEN DİZ ÇÖKÜP ÖZÜR DİLEYECEK HALE GETİRDİLER"

Biz ödül beklerken, başımıza gelen işlere bakın... Diz çöküp özür dileyecek hale getirdiler. Hakkımızda sürekli soruşturma yapılıyor. Siyasi hesaplara kurban gidiyoruz. Hiçbir branşta olmayan işler başımıza geliyor. Müfettişler arıyor. İnşallah bin tane daha soruşturma açarlar! Sanki hırsızlık ve dolandırıcılığımız var. Hodri meydan... Kişisel hesaplarımı açmaya hazırım. Bırakın eksiği, 1 kuruş fark bulunursa eyvallah diyeceğim. Ama bunu yaparken, benim aleyhime çalışanlardan da kişisel hesaplarını açmalarını istiyorum.

"5 LİRALIK UĞURLU TİŞÖRTÜM YÜZÜNDEN VATAN HAİNİ İLAN EDİLDİM

Benim uğurlu bir siyah tişörtüm var. Annem pazardan 5 liraya almış. Dualı tişört. Maçlarda onu giyerim. Milli takımın bir hazırlık maçında onu içime giydim diye vatan haini ilan ettiler. Ben ki, yedi düvele İstiklal Marşımız'ı defalarca dinletmiş bir insanım. Başımıza gelen işlere bakın!

SEDAT İNCESU'NUN ANTRENÖRLÜK KARİYERİNDEKİ BAŞARILARI

Galatasaray:

8 Türkiye Ligi şampiyonluğu

5 Avrupa Şampiyonluğu

4 Kıtalararası Şampiyonluk

Milli takım:

2 Avrupa İkinciliği

1 Dünya Üçüncülüğü

20.01.2015 - Hürriyet