*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Tolga Murat Balıkçı Azimle Gelen Başarıyı Üniversitelilere Anlattı  (Okunma sayısı 1091 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Tolga Murat Balıkçı Azimle Gelen Başarıyı Üniversitelilere Anlattı



Avrupa şampiyonluğu, 3 dünya şampiyonluğu, bir kainat şampiyonluğu bulunan ve ağırlık kaldırmada 2013 Guinness Dünya Rekoru sahibi olan Balıkçı, sporda engeli olmayan sporcuların bile ulaşamadığı başarılarının "azimle" geldiğini söyledi.

'Tek çatı altında değiller'

Engellilerin kendi aralarında bölünmüş bir yapıda olduğuna dikkat çeken milli sporcu, engellilerle ilgili yapıların tek çatıda birleşmeleri adına çalışmalar başlatacağını kaydetti. Balıkçı, "Örneğin bir görme engelliler derneğini gidip ziyaret ettiğinizde, şikayetlerinin toplumdan ayrıştırılmaları olduğunu görürsünüz. Fakat kendileri de kendi içlerinde ayrıştırılmış durumdalar. Tek çatı altında değiller. Tek bir noktada buluşup tek bir vücut oluşturup tek bir dil olmaları gerekiyor. Hepsini tek çatı altında toparlamak tek dil ve temsil olmak adına bir çalışmam var" dedi.

'Psikolojik destek önemli'

Federasyon gibi bir oluşumun adımını atacağını söyleyen Balıkçı, "Engellilerin görülmeyen probleminin 'psikolojik destek' konusu olduğuna inanıyorum. Bu bir ihtiyaç ama meşaleyi yakacak kimse yoktu. Biz hafif bir kıvılcımla bir alev oluşturduk. Evvela psikolojik yapılanma, fizik tedavi ve rehabilitasyon konusunu ön planda ele alacağım. Şu zamana kadar kendi hayatımdan örnekler vererek ilaç olmaya çalıştım. İnşallah yakın bir süreçte federasyon gibi bir oluşum kurup kısa sürede görülmeyen bu problemi tedavi edeceğiz" diye konuştu.

13.01.2015 - Yeni Asır