*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Milli Takım Kaptanı Mehmet Çetingöz Beşiktaş'a Transfer Oldu  (Okunma sayısı 2104 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Milli Takım Kaptanı Mehmet Çetingöz Beşiktaş'a Transfer Oldu



Adana'da düzenlenen Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasına katılan milli takımın kaptanı Mehmet Çetingöz, oynadığı başarılı basketbolun yanı sıra, attığı isabetli sayılarla ve yaptığı asistlerle dikkati çekerek Şanlıurfa İl Özel İdaresi takımından, Beşiktaş'a transfer oldu.
 
Çetingöz, Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda organizasyonun mükemmel olduğunu, önceki hedeflerinin final oynamak olduğunu ancak beklenmedik İsveç, İngiltere ve Kanada mağlubiyetleriyle yedinci olduklarını, bu sonucun kendilerini mutlu etmediğini söyledi.Çocuk felci geçirerek 4 yaşından bu yana bedensel engelli olduğunu, önceleri yaşamdan zevk almadığını, 2006 yılından bu yana Şanlıurfa'da Özel İdare Spor Kulübü'nde basketbol ile tanışınca yaşamının değiştiğini anlatan Çetingöz, şöyle devam etti: "22 yaşındayım. Spor sayesinde hayata bağlandım. Çevre ve yeni arkadaşlar edindim. Kendi olanaklarımla gidemeyeceğim ülkeler gördüm. Eve kapanmak engelli için en büyük hastalık. Velilerin de desteğiyle her engellinin yapacağı bir spor dalı var. Bizi model alsınlar. İnanıyorum ki kendilerine güvenleri artacak. Hayata farklı bakacaklar. Yaşamları renklenecek ve daha mutlu olacaklar. Şanlıurfa'da 8 yıl önce başladığım basketbolda takımın süper lige yükselmesini sağladım. Orada dikkati çekerek milli takıma seçildim. 60 kez milli formayı giydim."
 
"BEŞİKTAŞ GELECEĞİMİ BELİRLEYECEK"
 
Bu sezon Süper Lig takımlarından Beşiktaş'a transfer olduğunu, orada kendini kanıtlayacağını ifade eden Çetingöz, "Bu sezon genç milli takımda yaşım doluyor. Bundan böyle büyük takımda oynayacağım. Beşiktaş'a transfer olmam benim geleceğimi belirleyecek. Şanlıurfa'dan ilk kez 3 büyüklere transfer olan oyuncu benim. Bunu iyi değerlendireceğim. Hedefim, Beşiktaş'ı şampiyon olmasına destek olmak ve 2016 Dünya Şampiyonası ile 2020 Olimpiyat Oyunları'nda Milli takımı temsil etmek. Daha 8-10 yıl kadar basketbol oynamayı hedefliyorum" diye konuştu.
 
Çetingöz, yabancı ülke sporcularının daha çok kamp, ikili müsabaka ve özel turnuvalara katıldıklarını anlatarak, "Türk Milli Takımı'nın da bunu yapması halinde başarıların artacağını düşünüyorum" yorumunu yaptı.
 
 
20.09.2013 - İHA