*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Isparta’da, Görme Engelli Sporcu Halterde Aldığı Derecelerle Örnek Oluyor  (Okunma sayısı 320 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Isparta’da, Görme Engelli Sporcu Halterde Aldığı Derecelerle Örnek Oluyor



Isparta’da yaşayan doğuştan görme engelli 47 yaşındaki Mehmet Ali Özbey, görme engellilere örnek olmak için başladığı halterde üst üste Türkiye üçüncüsü olunca spor vazgeçilmezi oldu. Sidre Mahallesi’nde oturan 3 çocuk babası Özbey, yüzde yüz görme engelli olarak kent merkezinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını görme engelliler okulunda tamamlayan Özbey, 1999’da Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde memur olarak çalışmaya başladı.

Görme engellilere örnek olma amacıyla 45 yaşında sporla ilgilenmeye başlayan Özbey, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde başladığı halter branşında lisansını alarak antrenmanlarını aksatmadı. Sporla ilgilenmeye başlayınca Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı seçilen Özbey, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunca 2022’de Osmaniye’de düzenlenen şampiyonada genel toplamda 250 kilo ağırlık kaldırarak Türkiye üçüncüsü oldu.

Sporu artık bir yaşam tarzına dönüştüren Özbey, hocası Ferit Şen’le antrenmanlara devam etti. Mersin’de 5-7 Temmuz’da düzenlenen Görme Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası’na da katılan Özbey, şampiyonada bench press ve powerlifting kategorilerinde yarıştı. Bu iki kulvarda 125 kilo kaldırarak 3’üncülük derecesi alan Özbey, 2 bronz madalya daha kazandı.

“Spor, insanı her yönden rahatlatıyor”

Mehmet Ali Özbey, yaptığı açıklamada, amacının hayata küsen engelli bireylerin yaşamın içinde var olmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Engelli bireylere daha rahat ulaşabilmek amacıyla 45 yaşından itibaren yarışmalara katıldığını belirten Özbey, derece almayı hiç beklemediğini aktardı. Görme engellilere, hayata küsmemeleri çağrısında bulunan Özbey, şöyle konuştu:

“Engelli, özellikle görme engelli olan gençler, spor yapın, toplumun içinde var olduğunuzu sporla ispatlamaya çalışın. Çünkü spor, insanı her yönden rahatlatıyor. Ben geçtiğimiz yıllarda biraz asabiydim. Spor yaptığımdan hem psikolojik hem de psikolojik olarak çok rahatladım. Başarı bana sürpriz oldu. Birkaç yıl daha devam edeceğim. İnşallah daha iyi yerlerde olurum. Keşke 20’li yaşlarımda spora başlasaydım daha güzel olacaktı”

Özbey, antrenörü Ferit Şen’in sayesinde spor yaparken zorlanmadığına değinerek, “Hocam, çıktığım bu yolda bana çok büyük destek oldu, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2 yıldır her türlü desteği verdi. Ayrıca sayın Valimiz, Gençlik ve Spor ile Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürleri de bizleri yalnız bırakmadı” ifadelerini kullandı.

elbistaninsesi.com


ETİKETLER Görme EngelliHalterIspartaMadalya kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri