*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TİKA’dan Ukrayna’da Tarihi Tiyatro Girişine Erişilebilirlik Projesi  (Okunma sayısı 618 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6654
TİKA’dan Ukrayna’da Tarihi Tiyatro Girişine Erişilebilirlik Projesi



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Ukrayna’nın Lviv şehrindeki Maria Zankovetska tiyatrosunun engelsiz giriş bölümünü yeniledi.

Lviv Maria Zankovetska Tiyatrosu Engelsiz Erişilebilirlik Projesi kapsamında engellilerin sosyal ve kültürel hayata dahil edilmesi amacıyla tiyatronun engelsiz giriş bölümü ile sıhhi odaları yenilendi.

Yaklaşık 800 seyirci kapasiteli tiyatro hizmet binası, şehrin merkezinde eski şehir denilen bir bölgede yer alıyor. 1842 yılında inşaatına başlanan ve tarihi bir mimarisi bulunan tiyatro şehrin en eski kültür binası konumunda.

Lviv şehri Ukrayna’nın en turistik şehirlerinden biridir. Dünyanın birçok ülkesinden Lviv’e gelen turistlerin mutlaka uğradığı yerlerden birisi de Maria Zankovetska Tiyatrosu’dur.

Hareket engelli seyircilerin kültürel faaliyetlerden maksimum yararlanabilmeleri ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi amacıyla başlatılan proje ile Ukrayna’nın kültürel ve sanatsal faaliyetlerin merkezi konumundaki Lviv şehrinin kültürel altyapısına destek sağlanmış oldu.

Proje kapsamında Lviv Maria Zankovetska Tiyatrosu’nda engelliler girişinin tadilatı, engelli tuvaleti yapımı, engelli girişi video gözetim sisteminin kurulması gibi çalışmalar gerçekleştirildi.

tika.gov.tr


ETİKETLER EngelliEngelli RampasıErişilebilirlikLvivMaria Zankovetska TiyatrosuTürk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı BaşkanlığıUkrayna Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri