*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kıbrıs'ta Engelliler Dairesi Birçok Soruna Çözüm Bulacak  (Okunma sayısı 1503 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kıbrıs'ta Engelliler Dairesi Birçok Soruna Çözüm Bulacak



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Engelliler Dairesi" oluşturulması için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu dairenin oluşturulması ile engellilerin birçok sorununa çözüm bulunması hedefleniyor.

Engelli dernekleri de bu çalışmalardan son derece memnun... Ancak mevcut yasalar, kurulacak olan Engelliler Dairesi'nin bile müdürünün engelli olmasına engel teşkil ediyor.

Engelliler İstihdam Yasası, bu yasadan kamuya istihdam edilen engellilerin barem ilerleyemeyeceğini öngörüyor.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, mevcut yasada değişiklik için çalışmalar yapıldığını ancak bunun daire faaliyete geçmeden tamamlanabileceğini düşünmediğini anlattı.

Benzeri yaşanmıştı...

Engellilerin barem ilerlemesi alamaması ile ilgili sıkıntı 2013 yılında da yaşandı. O dönemde Lefkoşa Kaymakam'ı olarak açıklanan Günay Kibrit, daha sonra Engelli İstihdam Yasası'ndan kamuya alınması nedeniyle kaymakam olmadı.

Kibrit: Henüz değişiklik yok

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Engelliler Yasası kapsamında kamuya istihdam edilenlerin barem ilerlemesi alamadığını ve bu yasada hâlâ bir değişiklik olmadığını söyledi.

Engelliler Dairesi kurulacak olmasının bile kendileri için büyük bir adım olduğunu kaydeden Kibrit, ancak bu dairenin müdürünün engelli olamayacağını ifade etti.

Kibrit bu konuda gerekli çalışmaları başlattıklarını, fakat dairenin faaliyete geçeceği döneme yetişmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Engellilerle ilgili 1993 yılında bir komisyon kurulduğundan söz eden Kibrit, kurulduğu yıldan sonra bu komisyonun hiç toplanmadığını ve bununla ilgili de bakanlığın devreye girdiğini söyledi.

Kibrit, bu komisyonun yeniden toplanmaya başlayacağını belirterek, engellilerin yaşadığı sorunların aşılması için çalışacağını söyledi.

19.10.2016 – kibrisgazetesi.com


Anahtar Kelimeler : Bilardo Görsel Eğitim Seti, Boyut 1 gb Bilardo.Egitim.Seti Hack Eğitim Setleri Ethical Hacking 2 Görsel Eğitim Seti İndir Türkçe Ethical Hacking Ve Güvenlik Eğitim Seti