*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Haklarının İyileştirilmesini İsteyen Engelliler Brüksel’de Toplandı  (Okunma sayısı 1595 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Haklarının İyileştirilmesini İsteyen Engelliler Brüksel’de Toplandı



Avrupa’nın dört bir tarafından gelen yüzlerce engelli kişi Brüksel’de Avrupa kurumları önünde eylem yaptı. Haklarının iyileştirilmesini isteyen engelliler Avrupa’daki Bağımsız Yaşam hareketi’nin çağrısı üzerine toplandı. Engelliler Avrupalı yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Avrupa’daki Bağımsız Yaşam hareketi’nin sözcüsü Nadia Hadad her yerde aynı sorunların yaşandığını söyledi:

“Durum ülkeden ülkeye değişiyor. Ancak her yerde aynı sorunlar yaşanıyor. Örneğin Belçika’da evde bakım hizmetinden faydalanmak için bekleme listesi bulunuyor. Ancak birçok ülkede bütçe sorunu yaşanıyor.”

Eylem Brüksel’de ilk defa düzenlendi. 20 farklı ülkeden Brüksel’e gelen yüzlerce engelli sağlık sorunu olmayanlar ile aynı haklara sahip olmak istiyor. Bir engelli genç ise eğitimine ara vermek istemediğini belirtti:

 “Sosyal danışman bana durumu şöyle anlattı: bugünden itibaren artık okula gidemezsin çünkü engellisin. Eğitim temel bir haktır ancak ben bundan faydalanamıyorum zira engelliyim.”

 “Bağımsız Yaşam Hareketi” kişinin kendi yaşamını belirleme hakkını temel alıyor. Eyleme katılanlar engelli okullarında veya özel merkezlerde toplumdan ayrı tutulmak istemiyor.

01.10.2015 - euronews.com


Etiketler: Vücuttaki her organ, esiri alanda kendisine denk gelen enerjetik ritme sahiptir Çeşitli organ küreleri arasında, sanki bir aktarım işlevi varmış gibi değişik ritimler karşılıklı etkileşmektedir Dr. Dora Kunz Basit bir anlatımla enerji yolları