*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Moğolistan'da Engelli Okullarına TİKA'dan Eğitim Desteği  (Okunma sayısı 1623 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Moğolistan'da Engelli Okullarına TİKA'dan Eğitim Desteği
« : Eylül 15, 2015, 08:10:33 ÖÖ »
Moğolistan'da Engelli Okullarına TİKA'dan Eğitim Desteği



Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Moğolistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı işbirliğinde engelli çocuklara yönelik faaliyet göstermekte olan, okullara malzeme ve tadilat desteğinde bulunuldu.

Ulanbator Büyükşehir Belediyesi sınırları içeresinde faaliyet göstermekte olan, engelli ve dovvnsendorumlu çocuklara rehabilitasyon eğitimi ve sosyal hizmetler veren, 25, 55, 63 ve 10 numaralı okullara TİKA tarafından Moğolistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı işbirliğinde eğitim malzemesi ve tadilat desteği verildi.

Engelliler için sağlıklı, sıcak bir ortamın hazırlanması ve engelli çocukların sosyal hayata uyum sağlamalarına katkı oluşturmak amacıyla belirlenen dört okulun tadilat ve donanımı 2015 yılı eğitim-öğretim döneminde görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Moğolistan’daki engelli okullara tadilat ve donanım projesinin 55 numaralı okulda yapılan açılış törenine Moğolistan Eğitim, Kültür ve Bilim Bakan Yardımcısı B. Tulga, TİKA Ulanbator Program Koordinatörü Doç. Dr. Ekrem Kalan, Eğitim Politikaları Daire Başkanı D. Nasan Bayar ile ilgili bürokratlar katıldı.

Eğitim, Kültür ve Bilim Bakan Yardımcısı Tulga açılış töreninde yapmış olduğu konuşmada, TİKA’nın Moğolistan eğitimine ve bugün burada açılışını yapılan engelliler okuluna yapmış olduğu destekten dolayı Türkiye ve TİKA’ya memnuniyetini dile getirdi. Eğitim, Kültür ve Bilim Bakan Yardımcısı Tulga, engellilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesine yapmış olduğu destekle Türkiye’nin Moğol halkının gönlünde taht kurduğunu ve bu vesileyle TİKA’ya şükranlarını sundu.

TİKA Ulanbator Koordinatörü Doç. Dr. Kalan ise engellilere yönelik hizmetlerin iyileştirilmesine vesile olacak söz konusu desteğin kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, “Moğolistan eğitimine vermiş olduğumuz desteğin halkalarına bir halka daha eklenmiştir. Moğolistan eğitimine vereceğimiz destek bundan sonrada devam edecektir” dedi.

14.09.2015 - beyazgazete.com
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri