*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yunanistan'da Emekliler ve Engelliler Banka Kuyruğunda  (Okunma sayısı 1688 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6671
Yunanistan'da Emekliler ve Engelliler Banka Kuyruğunda
« : Temmuz 03, 2015, 03:46:36 ÖS »
Yunanistan'da Emekliler ve Engelliler Banka Kuyruğunda



Yunanistan'ın Uluslararası Para Fonu'na (IMF) borcunu  ödemeyerek, kreditörlerin kemer sıkma politikalarını 5 Temmuz'da referanduma  götürme kararı almasının ardından, ülkedeki emekliler maaşlarından bir bölümü  çekebilmek için yine kuyruğa girdi.

Bankalardan yüklü miktarda nakit çıkışını önlemek amacıyla alınan  karar gereği kapalı tutulan bankalar, son iki gündür olduğu gibi emekliler için  kapılarını açtı. Çoğu emekli bastonlarından güç alarak geldikleri bankaların  önünde sabahın erken saatinde kuyruğa girdi.

Otomatik para çekme makinalarını kullanamayan pek çok emekli, banka  gişelerinde işlem yaptı.

Emekliler bugün de alınan karar gereği maaşlarından yalnızca 120 avro  çekebildi.

- "Umarım pazartesi bankalar açılacak"

Yannis Zimidis (65) AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece  emeklilerin değil, tüm Yunan halkının zorda olduğunu belirtti.

Emeklilerin paralarının bir bölümünü çekebildiklerini anımsatan  Zimidis, "Umarım pazartesi bankalar açılır. Açılmazsa kötü bu insanlar ne  yapacak. Kenarda parası olmayanları zor günler bekliyor. Yunan ulusu eskiden beri  ayakları üzerinde durmayı başarmıştır, kısa zamanda kendimizi toparlayıp  kreditörlerden bağımsız yaşamayı diliyorum" dedi.

-Umutla gelmişlerdi

Görme engelli Covanna Varna görme engelli arkadaşı Karamannis  Konstantinie ile bankadan para çekme umuduyla sıraya girdi. Ancak sıra  kendilerine geldiğinde sadece emeklilere para ödeneceğini öğrendi.

Varna, parasız kaldığını ifade ederek, "Keşke hükümet engellileri de  düşünseydi, evet emekliler için güzel bir uygulama ama şimdi biz engelliler ne  yapacağız. Şu anda parasız ne yapacağımı bilmiyorum" diye konuştu.

Yunanistan'da bankaların referandumun yapılmasının ardından açılması  bekleniyor.

03.07.2015 - AA


Anahtar Kelimeler : TÜRKİYE YAZMA ESERLER KURUMU BAŞKANLIĞI MEMUR İSTANBUL Merkez TABLO LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADRO POZİSYONLAR
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri