*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ordu Caddelerinin Yoğun Olduğu Bölgelerine Hidrolik Dubalar Yerleştirildi  (Okunma sayısı 782 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
Ordu Caddelerinin Yoğun Olduğu Bölgelerine Hidrolik Dubalar Yerleştirildi



Altınordu Belediyesi tarafından başlatılan hidrolik manuel duba uygulaması ile yaya ve araç trafiği düzenlenirken, kent estetiğine de olumlu bir katkı sağlandı. Trafiğe kapalı alanlarda esnafların malzemelerini dükkanlarına rahat taşımaları için sabah saat 08.00-11.00 arasında indirilecek olan dubalar, daha sonra tekrar kaldırılarak araç trafiğine kapatılacak. Olağanüstü durumlarda ise Belediye ekipleri tarafından anahtarla indirilecek olan hidrolik manuel dubaların diğer anahtarları ise itfaiye ve 112 ekiplerinde de bulunacak.

İsmetpaşa ile Sırrıpaşa Caddelerinde yaya ve esnafların yaşadığı araç sorununu bu şekilde engellediklerini ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, vatandaşın istek ve taleplerini her zaman ön planda tuttuklarını söyledi.

Çarşı esnafı ile birlikte çalışmaları takip eden Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Bu uygulamayı vatandaştan gelen şikayetleri değerlendirerek yaptık. Çarşımız gün boyu yoğunluk yaşıyor. Özellikle engelli vatandaşlarımız, çocuk ve yaşlılarımız, aniden bir araç çıkacak korkusu olmadan yürümek, hareket etmek istiyor. Dükkan önlerine park edilmiş araçlar hem görüntü kirliliği oluşturuyor, hem de yaya ve esnafı zora sokuyor. Daha önce uyarı olarak yaptığımız uygulama sonuç vermedi. Bu nedenle tüm şikayetleri göz önüne alarak hidrolik duba uygulamasını hayata geçirdik" diye konuştu.

SIRRI PAŞA VE İSMET PAŞA YENİLENİYOR

Yoğun yaya trafiğinin yaşandığı Sırrı Paşa caddesi ve İsmet Paşa Caddelerinde alt ve üst bakım çalışması başlatacaklarını belirten Tekintaş, "Önce bu caddelerimizin alt yapısını yenileyeceğiz. Daha sonra üst yapısını değiştirerek daha modern bir yapıya kavuşturacağız. Bu çalışmamızı ilerleyen dönemlerde daha da genişleterek bütün mahallelerimizde gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalarda bizlere olan desteğinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

14.08.2015 - İHA
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri