*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Çocukların Melen Çayı'nda Rafting Heyecanı  (Okunma sayısı 883 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6671
Engelli Çocukların Melen Çayı'nda Rafting Heyecanı
« : Haziran 09, 2015, 02:39:22 ÖÖ »
Engelli Çocukların Melen Çayı'nda Rafting Heyecanı



Düzce Rafting İl Temsilciliği, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Tekirdağ'da bulunan özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 16 çocuğu rafting sporu ile tanıştırdı. Görme, işitme, bedensel engelli ve down sendromlu çocuklar Düzce'nin Cumayeri İlçesi'nden geçen Melen Çayı'nda ilk kez rafting yaptılar. Sporcular tarafından botlara bindirilen engelli çocuklar yanlarındaki sporcuların talimatlarını uyarak kürek çekip, rafting yapmanın heyecanını yaşadılar.

Rafting İl Temsilcisi Şerif Ali Karanfil rafting sporunun herkes tarafından yapılabileceğini gösterecek bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını belirterek, "Melen Çayı, Türkiye'de eşi olmayan bir parkur. Riski oldukça az, ancak heyecanı oldukça fazla. Her parkurun sonunda bir dinlenme yeri var. Raftingimizi yaptık ve bir kazaya neden olmadan parkur bitti. Bu sporun herkes tarafından yapılabilir olduğunu anlattık" dedi.

Rehabilitasyon merkezi öğretmenlerinden Hanife Çiloğlu ise çocukların ailelerinden uzak yapılan etkinliklerde cesaret kazandığını söyleyerek, "Çocuklarımız bağımsız hayat becerilerini gerçekleştirmekte zorlanıyorlar. Bu spor en çok onların öz güvenlerini geliştiriyor. Çocuklara daha önce traking yaptırdık. Sinemalara götürüyoruz. Çocuklarımıza aileleri olmadan bir etkinlik yaptırmak için uğraşıyoruz. Aileler çocuklarını topluma çıkarsınlar" diye konuştu.

22.05.2015 - DHA


Etiketler: msj atabilir sinizyeni fotoğraf ekledi DİVAJANS Reklam Web Tasarım İŞ KADINLARINI ZİYARETE GİTTİK ERSEV ÖZTEPE ve FUNDA BAHADIR FEYYAZ SUNGUR Besiad Başkanı BOSTANLI
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri