*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ankara Kalesi ile Hamamönü Çevresinde Kaldırımlar Dökülüyor  (Okunma sayısı 880 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Ankara Kalesi ile Hamamönü Çevresinde Kaldırımlar Dökülüyor



Ankara'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerlerin başında Ankara Kalesi ile Hamamönü geliyor.

Ancak, bu iki noktaya çıkan Talatpaşa Bulvarı ile Adnan Saygun Caddesi’nin kesiştiği kavşaktaki kaldırımlar dökülüyor. Kavşağa dikilen MOBESE direği için yerinden çıkarılan kaldırım taşları, yaklaşık bir aydır yerleştirilmeyi bekliyor. Direği diken ekiplerce üst üste konulan kaldırım taşlarının, görüntü kirliliğine sebep olduğunu belirten vatandaşlar, taşların kaldırılmasını istiyor.

Kavşağın devamındaki kaldırım taşları ise kırılmış durumda. Bölge esnafının iddiasına göre kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle kırılan taşlar da uzun süredir bakım bekliyor. Bakımsız kaldırımların acilen onarılmasını isteyen Başkentliler, “Hem hastanelere hem de Ankara’yı tanıtan tarihi ve kültürel mekanlara gitmek isteyenlerin güzergahı olan bu kavşak aslında çok önemli. İnsanlar yoldan geçerken kırık, dökük kaldırımları ya da üst üste dizilmiş kaldırım taşlarını görmemeli. Yetkililerin, ihtiyaç olan bölgeleri onarması şart” diyor.

SARI ŞERİTLER YOK OLUYOR

Talatpaşa Bulvarı’nda, kavşak ile Altındağ Belediyesi hizmet binası arasındaki kaldırımlarda bulunan görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için döşenen sarı şeritler de yok olmaya başladı.

20.05.2015 - Hürriyet


Etiketler: BEĞENDİKLERİ kayseri Devlet Opera Korosu Vakıflar Genel Müdürlüğü Çalışanları İş kur Destekli Mesleki Eğitim ve Yabancı Dil Kursları Ankara Türkçe Gizlilik Koşullar Çerezler Reklamlar
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri