*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Konya’da Engellilere Yönelik Engelsiz Spor Kompleksi  (Okunma sayısı 1777 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Konya’da Engellilere Yönelik Engelsiz Spor Kompleksi
« : Haziran 11, 2014, 05:26:35 ÖS »
Konya’da Engellilere Yönelik Engelsiz Spor Kompleksi



Dünya standartlarında yapılacak engelsiz spor kompleksi aynı zamanda ilimizdeki engellilere yönelik ilk spor tesisi olma özelliğine sahip olacak. Projeye valilik, Selçuklu Belediyesi ve Spor Genel Müdürlüğü destek veriyor. Konya'da engelli sporcular uluslar arası standartlarda bir spor tesisine kavuşacak. 2007 yılında kurulan ve halen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bulunan Ampute Süper Ligi'nde ilimizi temsil eden Konya Engelliler Gücü Ampute Futbol Takımı bünyesinde bulunan 20 tane engelli lisanslı sporcusu ile yoluna devam ediyor. Konya Vali Muammer Erol Bey başta olmak üzere Büyükşehir, Selçuklu ve Karatay İlçe Belediyeleri tarafından des teklenen kulüp engelli spor ve sporcular için yeni fırsatlar oluşturmanın mücadele sini veriyor. Bu çerçevede planlama çalışmaları devam eden Ampute Futbol başta olmak üzere engelli sporcular için yapılacak "Engelsiz Spor Kompleksi" için Selçuklu Belediyesince arsa tahsis işlemleri tamamlandı.

Tahsis edilen arsaya yapılacak spor kompleksi için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü nezdinde girişimler de bulunuldu ve Spor Genel Müdürü hemşehrimiz Mehmet Baykan Bey'den konu ile ilgili destek sözü alındı.

Dünya standartlarında yapılacak engelsiz spor kompleksi aynı zamanda ilimizdeki engellilere yönelik ilk spor tesisi olma özelliğine sahip olacak.

YENİ BRANŞLAR YOLDA...

Öte yandan Konya Engelliler Gücü, engelli gençlerden gelen yoğun istekler üzerine sosyal sorumluluk farkındalığı ile önümüzdeki dönemde "Konya Genç Ampute Futbol" ve "Halter" adı altında 2 yeni takım daha kurulması için çalışmalar başlattı. Ampute Süper Ugde mücadele eden takımın altyapısını oluşturacak ve daha genç engellilere öncelik verilecek "Konya Genç Ampute Futbol" takımı Ampute Futbol Şubesine bağlı olarak faaliyet gösterecek.

18.04.2014 - Pusula


Anahtar Kelimeler : kariyer sahibi kadınlar için tpag BWN Products Directory women work best çevreci kadınlar için wedo