*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ankara Engel Tanımaz Projesi Kapanış Töreni Yapıldı  (Okunma sayısı 1356 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Ankara Engel Tanımaz Projesi Kapanış Töreni Yapıldı
« : Mart 27, 2014, 12:16:54 ÖS »
Ankara Engel Tanımaz Projesi Kapanış Töreni Yapıldı



Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi ve Ankara Kalkınma Ajansı ortaklığında yürütülen "Ankara Engel Tanımaz Projesi"nin kapanış toplantısı yapıldı.

Barcelo Ankara Altınel Otel'de düzenlenen toplantıda, İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Osman Arslan, proje koordinatörü Prof. Dr. Güçlü Yavuzcan, Kalkınma Ajansı İzleme Değerlendirme Birim Başkanı Ömer Faruk Kayaaslan, Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Birimi Başkanı Süleyman İslamoğlu, antrenörler, engelli gençler ve aileleri katıldı.


Ankara'da yaşayan engelli çocuk ve gençleri değişik spor branşlarına yönlendirmek, tedavilerine katkı sağlamak ve topluma uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla yürütülen proje tamamlandı.


Törende konuşan Prof. Dr. Yavuzcan, geçen yıl temmuz ayında başlayan projede 12 farklı spor branşında toplamda 150 çocuk ve gence 41 uzman antrenör eşliğinde eğitim verdiklerini anlattı. Engelli bireylerin sporla sosyal hayata adaptasyonu sürecinde bu projenin bir başlangıç olduğunu ifade eden Yavuzcan, projenin daha iyi noktaya götürmeyi hedeflediklerini söyledi.


Yavuzcan, proje koordinasyon ofisini, projenin tamamlanmasının ardından Engelli Spor Eğitimi Danışma Merkezi haline dönüştüreceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Tenis, tekvando, atletizm, yüzme, badminton, buz pateni branşlarının yapıldığı İl Müdürlüğü tesislerinin engelli bireylerimizin hizmetinde kullanılmasını taahhüt ediyoruz. Bu merkezi, projeyle bağlantılı olmadan elimizden geldiğince desteklemeye ve devam ettirmeye kararlıyız.


Engelli kardeşlerimizle olmaktan çok mutlu olduk. Bu nedenle sporu hayatlarına aktif olarak katılmalarını, isterlerse profesyonelleşmeleri için elimizden gelen desteği sunacağız. Bu tür projelerle başarılı sporcuların yetişmesi ve paralimpik takımlarda Türkiye'nin söz sahibi olabilmesi bence mümkün olabilecektir."


İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Arslan da engellilerin sorunların çözümüne odaklanmış, spora katılımları ve başarılın artılması sağlanması amaçlanmış projenin ortak bir mesele olduğunu ifade etti.


Toplantıda, projede yer alan antrenörler, engelli bireyler ve aileleri de proje hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

26.03.2014 - AA


Anahtar Kelimeler : İnsanlarla bireysel olarak ilgilenmek Ekipleri ve grupları desteklemek Bilgiyi paylaşmak