*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engelliler Federasyonu Nihayet Başkanını Seçiyor  (Okunma sayısı 840 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İşitme Engelliler Federasyonu Nihayet Başkanını Seçiyor
« : Şubat 15, 2015, 03:02:54 ÖÖ »
İşitme Engelliler Federasyonu Nihayet Başkanını Seçiyor



Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Eski Başkanı Osman Arslan, 6 Kasım 2014 tarihinde 3 ay ceza almasının ardından başkanlıktan istifa etmiş ve o tarihten bu güne kadar başkan seçilmemişti. Arslan'ın istifasının ardından yönetim kurulu 20- 21 Aralık tarihinde seçimli genel kurul kararı alarak federasyonu seçime götürmüştü. Başkanlık için Kerim Vural, Ahmet Öztürk ve Emin Sefil delegelerden imza topladı. Ancak, toplanan imzaların birçoğu mükerrer olunca, başkan adayları toplanması gereken 29 imzayı teslim edemeyince seçim iptal oldu. Adaylık için toplanan imzalarda bazı başkan adaylarının sahte imzalı belgeleri, bu seçimin iptaline neden olmuştu. Mevcut yönetim, bu gelişme üzerine tekrar toplanarak 14 Şubat 2015 tarihini yeni seçim günü olarak belirlemişti. Hafta sonu yapılacak olağanüstü seçimli mali genel kurul için bu sefer iki aday çıktı. Ahmet Öztürk ve İşitme Engelliler Federasyonu tarihinde ilk defa bir işitme engelli olan Ahmet Ümit Kihtir, federasyon başkanlığına aday oldu. Başkanlık için delegelerden Ahmet Ümit Kihtir 118, Ahmet Öztürk ise 103 imza toplayarak spor genel müdürlüğüne evraklarını teslim ettiler. Federasyon, 14 Şubat Cumartesi günü Ankara'da yapılacak seçimle nihayet başkanına kavuşacak.

BAŞKAN ADAYI KİHTİR: "İLK DEFA İŞİTME ENGELLİ BİR BAŞKAN OLACAK"

Başkan adaylarından işitme engelli Ahmet Ümit Kihtir yaptığı açıklamada, delegelerin hepsinden destek aldığını söyledi. Maddi ve manevi anlamda zor günler geçirerek seçime giden Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu'nda başkanlığa adaylığını koyan Ahmet Ümit Kihtir, göreve gelmesi halinde camiayı kucaklayacağını ve eski başarılı günlere geri döneceklerini söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu:

"Göreve talibim. Görüşmeler yaptığım kişilerin tümünden olumlu cevaplar aldım. Güç ve tecrübeyi de arkamda hissederek aday olmaya karar verdim. 2 trilyon borcu olan, faaliyetleri parasızlıktan dolayı gerçekleştirilemeyen, kulüpleri perişan olan İşitme Engelliler Federasyonu'nda enkazı ortadan kaldıracağım."

Yaptığı görüşmeler sonucunda garantiler aldığını vurgulayan Kihtir, "Göreve gelmem halinde en kısa sürede faaliyetleri başlatacağım. Karar sırası artık delege kardeşlerimde. 14 Şubat'ta verecekleri karar neticesinde federasyonumuzda ilk defa işitme engelli birisi başkanlık koltuğuna oturacak. Problemsiz bir çalışma ortamı oluşturup tüm camiayı sevgi ve saygı ile kucaklayacağım. Bizi, birbirimize düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Birlik ve beraberlik ortamında başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

AHMET ÖZTÜRK: "İŞİTME ENGELLİ BABANIN EVLADI OLMAM, BU ADIMIN TEMEL GEREKÇESİDİR"

İşitme Engelliler federasyonu başkanlığına aday olan Ahmet Öztürk ise, "Öncelikle İşitme Engeliler camiasından gelen talepler ve bir işitme engelli babanın evladı olmam, attığımız bu adımın iki temel gerekçesidir. İşitme engelli camiası, beni gönlünde bu temsile layık gördüğü için de ayrıca mutluyum. Bildiğiniz üzere yaklaşık bir hafta önce İşitme Engelliler Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda başkan aday adayı Faruk Bilgili ile aldığımız ittifak kararı seçim sürecine ayrı bir anlam katmıştır. Bu süreçte aynı davaya hizmet etmek için yola çıkmış iki gönüldaşın enerjilerini birleştirmesi, hepimiz için ortaya bir demokrasi şovu koymuştur. Kaybedenin olmadığı bir rekabet ortamı, insanlığın görmek istediği bir resimdir. Biz de bu resmi canlandırmak için, işitme engelli kardeşlerimiz için bir adım attık. Umarım bu süreci, hem işitme engelli kardeşlerimize bu zamana kadar hizmetini esirgemeyen Faruk kardeşim, hem de hizmet etmeye kafa koymuş bizler, anlımızın akıyla tamamlarız. Şimdiden sonucun işitme engelliler camiasına hayırlı olmasını dilerim."

Öztürk, işitme engelliler için daha özgür bir gelecek hazırlayacaklarını, ulusal ve uluslararası müsabakalarda Türk bayrağını gururla dalgalandırmak istediklerini ve camiaya 6 yılda altın tesisler kazandıracaklarını söyledi.

11.02.2015 - DHA