*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Yunan Bakan’a Antalya’dan Tebrik Geldi  (Okunma sayısı 855 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelli Yunan Bakan’a Antalya’dan Tebrik Geldi
« : Şubat 07, 2015, 04:25:50 ÖÖ »
Görme Engelli Yunan Bakan’a Antalya’dan Tebrik Geldi



Komşu ülke Yunanistan’da yapılan seçimlerden zaferle ayrılan Aleksis Çipras zaman kaybetmeden yeni kabinesini kurdu.

Kabinenin içerisinde görme engelli Panagiotis Korumblis’i sağlık bakanlığına getirirken Engel Tanımayanlar Spor Kulübü Derneği Başkanı Özkan Gönenç, “Bu değerlendirilmenin gözle görmemekle alakası olmadığını Çipras dünyaya bir kez daha kanıtlamıştır” dedi.

Engel Tanımayanlar Spor Kulübü Derneği Başkanı Özkan Gönenç,Yunanistan’da yapılan seçimler sonrasında Sağlık Bakanlığı’na görme engelli Panagiotis Korumblis’in olmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken bu davranışın başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelere de örnek olması gerektiğini söyledi.

Yunanistan medyasına göre ailesi Osmanlı döneminde Karadeniz kıyılarından Yunanistan'a göçen Pontuslardan olan 63 yaşındaki bakan, görme yeteneğini 10 yaşında İkinci Dünya Savaşı döneminden kalan bir bombanın patlaması sonucunda kaybetmiş. Korumblis daha önce sosyalist parti PASOK'tan vekil olarak görev yapmış.

“Karadeniz Pontus Türklerinden olan ve daha önce Sosyalist Partiden milletvekili seçilen görme engelli Türk göçmeni Panagiotis Korumblis Bakanı kutluyoruz” diyen Başkan Gönenç, “Yunanistan Başbakanı bakanlığı verirken bilgisini eğitimini kapasitesini insani açıdan değerlendirmiştir. Bu değerlendirilmenin gözle görmemekle alakası olmadığını dünyaya bir kez daha kanıtlamış. Kendisini dernek üyelerim ve Türk engellilerim adına en içten kalbi şükranlarımızı sunuyorum. Haziran ayında ülkemizde de genel seçim yapılacak. Bakalım hangi siyasi parti yada partiler engelli aday gösterecek. Bakan demiyorum, milletvekili diyorum. Bizlerin mecliste söz sahibi olabilmesi açısından engelli milletvekillerinin parlamentoda yer alması çok önemlidir. O yada bu şekilde engelli kalan kardeşlerimiz için önemli olan siyasi partinin adı değil engelliler yararına yapacakları projelerdir. Umarım Yunanistan’daki olay ülkemize de örnek olur” şeklinde konuştu.

03.02.2015 - Antalya Hilal