*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İzmir'li Gazi'nin Protez Bacağına Haciz Şoku !  (Okunma sayısı 901 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İzmir'li Gazi'nin Protez Bacağına Haciz Şoku !
« : Ocak 21, 2015, 01:00:28 ÖS »
İzmir'li Gazi'nin Protez Bacağına Haciz Şoku !



İZMİRLİ Bülent Kocaoğlan, Hakkari Çukurca’daki terör saldırısında 16 silah arkadaşını şehit verdi, kendisi de sol bacağını kaybetti. Mucize eseri haya

İzmirli Bülent Kocaoğlan, Hakkari Çukurca'da 1996 yılındaki terör saldırısında 16 silah arkadaşını şehit verdi, kendisi de sol bacağını kaybetti. Mucize eseri hayatta kalan Kocaoğlan geçen süreçte bacağına protez taktırdı, ayağa kalktı.
 

YENİ PROTEZİNİN SEVİNCİ KISA SÜRDÜ

Geçen sürede protez eskidi, tıp gelişti ve modern protezler yapıldı. Kocaoğlan yasanın verdiği haktan yararlanıp yeni protez yaptırdı. 135 bin liralık faturayı ödemek için bankadan 50 bin lira kredi çekti, kalanını da SGK ödeme yapınca vermek üzere anlaştı. Yeni proteziyle adeta bir bacağının olmadığını unutan Kocaoğlan'ın sevinci SGK, evrak incelemesi gerekçesiyle ödemeyi yapmayınca yarıda kaldı. Banka kredisini bu nedenle ödeyemeyen, hacizle karşılaşan Bülent Kocaoğlan başvurmadığı kurum kalmamasına rağmen sonuç alamadı. Kendisine ve çocuklarına haksızlık yapıldığını söyleyen Kocaoğlan'ın, son çaresi ise, kamuoyuna kendisini duyurmak için yaşadıklarını anlatıp yüklediği sosyal medya oldu.

MÜFETTİŞLER İNCELİYOR


İzmir SGK Müdürlüğü yetkililer ise, sağlık bakanlığı’nın konuyla ilgili yeni kararlar aldığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Medikal cihazlar, protezler için üst sınırlar belirlendi. Eskiden incelemeyi bölge müdürlükleri yapıp ödemeyi gerçekleştirirken, yeni uygulamaya göre her protez için belirlenen üst sınırı aşanlar için Ankara’da inceleme yapılıyor. Ankara’da müfettişler üst sınırı aşan faturaları ’suistimal var mı?’ diye inceleyip onay veriyor, ödeme yapılıyor. Bu konuda da inceleme devam ediyor. O tamamlandığı zaman ödemeyi yapacağız. Ancak sorun bu tür dosyaların yığılmasından."

Bu arada Ankara’da dosya yığılması olduğu, bu nedenle onay ve ödemelerin geciktiği belirtildi.


Kaynak sondakikaizle.com