*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bakan Ayşenur İslam'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı  (Okunma sayısı 1021 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bakan Ayşenur İslam'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı



Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık Günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak açısından önemli bir tarihtir.

21. yüzyılda toplumların gelişmişlikleri artık insana verdikleri önemle belirlenmektedir. Bugün tüm dünyada ve ülkemizde gelişen insan hakları anlayışıyla engelli bireylerin her alandan herkes gibi özgürce ve rahatça yararlanabilmesi için her tür imkân sunulmaya çalışılmaktadır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak; ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkan vermek en temel amacımızdır.  Özellikle son on iki yıldır eğitimden istihdama, sosyal yardımlardan bakım hizmetlerine kadar neredeyse her alanda reform niteliğinde yasal düzenlemelerle,  engelli bireylerin önünde bulunan engel ve eşitsizlikleri ortadan kaldırarak yolumuza devam etmekteyiz.

Diğer taraftan, engellilik alanındaki sorunlar sadece engelli bireyleri değil tüm toplumu ilgilendiren ve çözümüne yönelik katılımını gerektiren sorunlardır. Bu çerçevede gerek sorunların tespitinde gerekse de çözümü için ortaya konacak çalışmalarda toplumun tüm kesimlerinin katılımı ile ortak aklın ürünü çözümler oluşturulması gereklidir. Söz konusu çözümlerin en iyi düzeyde uygulanması için de toplumsal yaklaşım ve katılım hayati önemdedir.

Hayatın içinde bir ve bütünüz. Engelli engelsiz tüm toplumun hep birlikte uyum içerisinde bütünleşmesi ve her bir bireyin karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi en büyük gayemizdir. Bu itibarla engelli bireylerin istihdamının desteklenmesi konusu, son 12 yılda en öncelikli konularımız arasında yer almış, engelli bireylerimizin istihdamlarını sağlamak için birçok yeni düzenleme yapılmıştır.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile getirilen memuriyete alım sistemi ve bu sene arttırılan Korumalı İşyerleri ile kota desteğinin genişletilmesi uygulamaları bu konudaki en önemli örneklerdir. Bu örneklerle de görüleceği üzere biz tüm hizmetlerimizi engelli bireylerimiz aramızda daha çok olsunlar diye sunuyor, her gün daha kuvvetli bir azimle çalışıyoruz. Engelli bireylerimiz okullarda, iş hayatında, sokaklarda, parklarda yani hayatın her alanında var olsunlar, ülkemize hizmet etme yarışında bizlere omuz versinler, destek olsunlar istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız ve gençlerimizin katkılarıyla daha çok yol alacağımıza yürekten inanıyorum.

Bu anlamlı günün toplumsal duyarlılığı, sorumluluğu arttırması temennisiyle engelli, engelsiz tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı sunarım.

03.12.2014 - aile.gov.tr