*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Hem Engelli Aylığı Kesildi Hem de Borçlu Çıktılar  (Okunma sayısı 1003 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6678
Hem Engelli Aylığı Kesildi Hem de Borçlu Çıktılar
« : Haziran 17, 2015, 03:27:13 ÖS »
Hem Engelli Aylığı Kesildi Hem de Borçlu Çıktılar



İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, farklı nedenlerle iki bacağı diz altından kesilen 77 yaşındaki Servet Sesoğlu'nun 2010 yılında almaya başladığı engelli bakım ücreti, eşi 73 yaşındaki Hüseyin Sesoğlu'nun emekli maaşının bin 80 TL'nin üzerine çıkması nedeniyle kesildi.

Hem Engelli Aylığı Kesildi Hem de Borçlu Çıktılar

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, farklı nedenlerle iki bacağı diz altından kesilen 77 yaşındaki Servet Sesoğlu'nun 2010 yılında almaya başladığı engelli bakım ücreti, eşi 73 yaşındaki Hüseyin Sesoğlu'nun emekli maaşının bin 80 TL'nin üzerine çıkması nedeniyle kesildi. Devletin kendilerini borçlu da çıkarttığını belirten işçi emeklisi Hüseyin Sesoğlu, "Her yıl gelir durumumuzu bildiren rapor vermemiz gerekiyormuş, mahallemizden birinin şikayeti üzerine emekli aylığım bin 250 TL olduğundan eşim adına aldığımız engelli bakım ücreti kesildi. Devlet emekli maaşımın bin 80 TL'den fazla olan fark ücretini benden geri alıyor. Yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyorum" dedi.

Karşıyaka'nın Latife Hanım Mahallesi'nde oturan 3 çocuk sahibi Servet Sesoğlu, kalbindeki rahatsızlık nedeniyle 2008 yılında açık kalp ameliyatı oldu. Bacağından alınan damar kalbine takılan Sesoğlu sağlığına kavuştu, ancak 2009 yılında, sağ bacağı kangren oldu ve diz altından kesildi. Yüzde 73 engelli raporu verilen Servet Sesoğlu'na 2010 yılında engelli bakım ücreti bağlandı. Talihsizliklerin peşini bırakmadığı yaşlı kadın, sol ayağındaki yaranın zamanla büyüyüp kangrene yol açması nedeniyle de 2011 yılında sol bacağını diz altından kaybetti.

ŞİKAYET ETMİŞLER

Her iki bacağı da diz altından kesilen Servet Sesoğlu'nun tüm ihtiyaçlarını karşılayan eşi Hüseyin Sesoğlu, bir komşularının kendilerini şikayet etmesi üzerine 2014 yılında eşine verilen engelli bakım ücretinin kesildiğini anlattı. Yaşadıklarına tepki gösteren Hüseyin Sesoğlu, "Eğer emekli aylığım bin 80 TL'den az olsaydı en son 750 TL olarak aldığımız engelli bakım ücreti kesilmeyecekti. Her yıl gelir durumumuzu bildiren beyan vermemiz gerekiyormuş, mahallemizden birinin şikayeti üzerine emekli aylığım bin 250 TL olduğundan eşim adına aldığımız engelli bakım ücreti kesildi. Devlet maaşımın bin 80 TL'den fazla olan kısmını da bizden geri alıyor, yaklaşık bin 300 TL borç çıkartıldı. O borcu hala ödüyorum. Milletvekilleri bir dönem bile seçilse, birçoğu daha önceden emekli olmasına rağmen binlerce TL emekli aylığı alıyor. Asıl olan bizler ise zaten yokluk çekerken bir de devlete borçlu çıkartılıyoruz. Devlet emekli maaşımın bin 80 TL'den fazla olan fark ücretini benden geri alıyor. Yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyorum" diye konuştu.

TEKERLEKLİ SANDALYEYİ DOKTORLAR ALMIŞ

Eşinin engelli nedeniyle akülü tekerlekli sandalye almak için başvuruda bulunduklarını, ancak raporun tarihinin geçmesi nedeniyle alamadıklarını dile getiren Hüseyin Sesoğlu, "Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar kendi aralarında para toplayıp bin 750 TL olan akülü tekerlekli sandalyeyi aldılar. Eşim bir süre öce de düştü ve kalça kemiği kırıldı, şu an platin var. Protez bacak yaptırmak için uğraşıyoruz. Bir önceki kilosu nedeniyle bacağına olmuyor. Yürümediği zaman da bacakları şişiyor" dedi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Oğlunu yaklaşık 18 yıl önce trafik kazasında kaybettiğini ve 3 kızı olduğunu anlatan Servet Sesoğlu ise kızlarının kendileriyle yeteri kadar ilgilenmediğini, her şeyini eşinin yaptığını anlattı. Gözyaşlarına hakim olamayan talihsiz kadın, zor günler geçirdiğini belirtti.

14.06.2015 - DHA


Etiketler: olan 35 yaşını aşmamış TERCİHEN Buca, Gaziemir, Sarnıç,Menderes,KARABAĞLAR ve Eski İzmir BÖLGESİNDE ikamet eden BAŞVURULAR Fax aykanlar ege aykanlar FATİH Mah. 188-Sok No:11
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri