*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 2022 Maaşlarında Geri İaderler Başladı  (Okunma sayısı 2371 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
2022 Maaşlarında Geri İaderler Başladı
« : Temmuz 24, 2013, 03:21:39 ÖS »
2022 Maaşlarında Geri İaderler Başladı



Belir bir süre çekilmeyen üç aylıklara ilişkin geri ödeme dönemi başlatılmıştır. Vatandaşlarımız geri giden 2022 maaşlarını almak için başvuru yapabilirler.

2022 Sayılı Kanun’a göre yaşlı, engelli veya engelli yakını aylığı alan vatandaşlarımız hak ettikleri 3 aylıkları hesaplarına yattıktan sonra eğer hesaplarına yatan parayı herhangi bir nedenden dolayı belli bir süre çekmezlerse Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü yatırdığı tutarı geri çekmektedir. Çeşitli nedenlerden dolayı 2022 aylığı yattığı halde PTT’den tahsil edemeyen vatandaşlarımız için geri iade dönemi resmen başlatılmış durumdadır.

Konuyla ilgili olarak Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 75860 sayılı, Yaşlı ve Engelli Aylıklarına İlişkin Tereddüt Edilen Hususlar ile Muhtaçlık Sınırları konulu duyuruda şu satırlara yer verilmiştir:

Yaşlı ve engelli aylıklarına ilişkin olarak hak sahiplerin tarafından bekleme müddetinde tahsil edilmeyip ödeme birimleri tarafından Genel Müdürlüğümüze iade olan tutarlara ilişkin veri aktarımı işlemi tamamlanmıştır. Kuruma iade edilmiş aylıklara ilişkin işlemler vatandaşlardan yazılı taleplerinin alınmasını müteakip “iade talepleri” menüsü kullanılarak yapılabilmektedir.

Vatandaşlarımız daha önce yatan; fakat alamadığı maaşları için bağlı bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek daha önce hak ettikleri halde alamadıkları 3 aylıklarına ilişkin iade talebinde bulunabilirler. Yazılacak bir dilekçe ile 2022 aylığı kimin adına yatıyorsa şahsen başvuru yapılması gerekmektedir. İlgili vatandaşlarımızın vakıftan önce maaşlarını aldıkları PTT şubesine uğrayarak edinecekleri maaşlarının kuruma geri iade edildiğini gösterir belge ile bulundukları yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) giderek başvuru yapmalarını tavsiye ediyoruz.

Son paragrafta bahsettiğimiz PTT’den “maaşlarının kuruma geri iade edildiğini gösterir belge” almak zorunlu olmayıp iş ve işlemlerin daha hızlı ve anlaşılır olması açısından bir tavsiyemizdir. Bu konuda bu belgeyi almak şart olmayıp vatandaşlarımız şahsen yalnızca bir dilekçe ile de SYDV’ye başvuru yapabilirler.

Etiketler: 2022 Maaşı, Engelli Maaşı, Maaş, Özürlü Maaşı, Yaşlılık Maaşı

sosyalyardimlar.net