*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ABD Ordusu Araştırıyor: Nükleer Üsteki Askerler Kanser Oldu  (Okunma sayısı 355 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
ABD Ordusu Araştırıyor: Nükleer Üsteki Askerler Kanser Oldu



ABD medyasında çıkan haberlere göre, ABD’nin nükleer üslerinde çalışmış askerlere kanser teşhisi koyuldu. Vakaları araştıran yetkililer, kanser teşhislerinin askerlerin ordudaki hizmetlerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını araştırıyor.

AP’de çıkan habere göre, yıllar önce ABD’nin Montana eyaletinde bulunan nükleer füze üssünde çalışan dokuz subaya kan kanseri teşhisi konurken, biri hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Hastalığın ordudaki görevleriyle bağlantılı olabileceğine dair göstergeler var.

“ASKERLER GÜNLERCE NÜKLEER FÜZE SIĞINAKLARINDA BEKLİYOR”

Füzeciler olarak bilinen askerler, 150 Minuteman III kıtalararası balistik füze silolarından oluşan ve geniş bir alana ev sahipliği yapan Malmstrom Hava Kuvvetleri Üssü’nde görev yapıyorlardı. ABD Uzay Kuvvetleri Yarbay Daniel Sebeck tarafından ocak ayında yapılan bir brifinge göre, dokuz askere Hodgkin Dışı Lenfoma (HDL) teşhisi kondu.

Nükleer füzelerin nöbetini tutan askerler, yerin derinliklerindeki kafesli asansörleri kullanarak kalın bir beton ve çelik duvarla kaplı küçük bir operasyon sığınağına girip bazen günlerce orada kalıyor.

“KIDEMLİ LİDERLER KANSER ENDİŞELERİNİN FARKINDA”

Sebeck, bu ay Uzay Kuvvetleri birimine sunduğu slaytlarda, “Malmstrom Hava Üssü’nde kanser ve füze savaş mürettebatı hizmeti arasında olası bir ilişkinin belirtileri var. Kanser, özellikle lenfoma ile başvuran orantısız asker sayısının” endişe verici olduğunu söyledi.

AP’ye yaptığı açıklamada Hava Kuvvetleri Sözcüsü Ann Stefanek, “Kıdemli liderler, Malmstrom Hava Üssü’ndeki füze muharebe mürettebatı üyeleriyle ilgili olası kanser ilişkisi hakkında dile getirilen endişelerin farkında. Bu bilgiler Hava Kuvvetleri Başhekimliği Departmanı ile paylaşıldı ve uzmanlarımız veri toplamak ve daha fazlasını anlamak için çalışıyor” dedi.

karar.com


ETİKETLER ABDAskeri ÜsKanser TeşhisiLenfomaNükleer Füze Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri