*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İzmir'de Engellilere Özel Motosiklet Etkinliği  (Okunma sayısı 1145 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İzmir'de Engellilere Özel Motosiklet Etkinliği
« : Ekim 29, 2013, 12:39:12 ÖS »
İzmir'de Engellilere Özel Motosiklet Etkinliği



Özel Dokuz Eylül Özel Eğitim Merkezi'nin bu yıl 5'incisini düzenlediği etkinlik öncesinde, öğrenciler ilk olarak ART Motosiklet'ten eğitim aldı. Ardından da bu eğitimi tamamlayan 15 engelli öğrenci, kentteki motosiklet tutkunlarının oluşturduğu grupların da desteğiyle, Göndoğdu Meydanı'nda biraraya geldi. Eğitim gören 15 engelli, 150'ye yakın motosikletliyle birlikte, meydandan İnciraltı'na kadar götürülerek gezdirildi. Motosiklet kullananların kıyafetlerinden giyip kask takan öğrenciler, onlarla birlikte motosiklete binmenin mutluluğunu yaşadı. Öğrencilere birer de sertifika verildi.
 
Organizasyonu düzenleyen Özel Dokuz Eylül Özel Eğitim Merkezi Müdürü Hayal Demirci, farkındalık yaratmak istedilerini, çünkü otistik, down sendromu ve zihinsel engelli çocukların da bu dünyada diğer bireyler gibi yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.
 
EN MUTLU ANNE
 
Bu arada organizasyondaki en mutlu kişi ise, 21 yaşındaki down sendromlu oğlu Oğuzcan Ağırbaş ile katılan emekli bankacı 51 yaşındaki Alev Can oldu. Her yıl etkinliğe sadece oğlunun katıldığını söyleyen Alev Can, bu yıl kendisinin de katıldığını, onunla aynı mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. - DHA


Etiketler :uygun bir resim varsa kişiden bu resmi anlatmasını isteyiniz. Kişinin konuşması ile ilgili yargınızı Tablo 4’e göre ayrı ayrı puanlarını hesaplayarak toplam konuşma engeli puanını belirleyiniz. Tablo 5’i kullanarak toplam konuşma engeli puanına karşılık gelen konuşma engeli yüzdesini ve özür oranını kaydediniz.