*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ayşe Işık Ayaklarıyla Resim Yaparak 32 Sergi Açtı  (Okunma sayısı 2353 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Ayşe Işık Ayaklarıyla Resim Yaparak 32 Sergi Açtı
« : Mart 11, 2014, 08:08:13 ÖÖ »
Ayşe Işık Ayaklarıyla Resim Yaparak 32 Sergi Açtı



5 yaşında geçirdiği kazada iki kolunu kaybeden Ayşe Işık, ‘Nasıl mutlu olabilirim’ sorusunu kendine sordu. Cevabı, ayaklarıyla resim yapmakta buldu. Tam 32 sergi açtı.
 
Kollarını kaybettikten sonra büyük bir travma yaşayan Ayşe Işık, iki yıl boyunca kendisine annesinin baktığını söyledi. Daha sonra kendi ihtiyaçlarını görmek için ayaklarını kullanmaya başlayan Işık, "Kazanın ardından 2 yıl boyunca her şeyimle annem ilgilendi. Bu durum zoruma gidiyordu. Ben de ayaklarımı daha çok kullanmaya başladım. Şimdi ayaklarım ellerim oldu. Her istediğimi ayaklarımla yapabiliyorum" diye konuştu. Ailesinin bazen engelli olduğunu unutup kendisinden iş istediğin belirten Işık, "Annem bazen 'Kızım kalk çayı koy' diyor. Sonra durumu fark edince birlikte gülüyoruz" dedi.
 
5 yaşında geçirdiği kazada iki kolunu kaybeden Ayşe Işık, 'Nasıl mutlu olabilirim' sorusunu kendine sordu. Cevabı, ayaklarıyla resim yapmakta buldu. Tam 32 sergi açtı Geçirdiği kaza sonuncu 2 kolunu kaybeden 29 yaşındaki Ayşe Işık, elleri yerine ayaklarını kullanarak yaptığı resimlerle engelini aşıp 32 ilde sergi açtı. 5 yaşında geçirdiği kaza sonucu iki kolunu biçerdövere kaptıran genç sanatçı, İstanbul'a taşınıncaya kadar kendisinden başka engelli insanla karşılaşmadığını söylüyor. Taşındıktan sonra kendisi gibi olanları fark ettiğini belirten Işık, "Derneklere gitmeye başladım. Kendime, 'Engelimi bir kenara bırakarak nasıl daha mutlu olurum' diye kendime sordum. Resim yapmayı geliştirdim. Ailem de bu konuda bana destek oldu" diye konuştu.
 
AİLELERE DESTEK VERDİ
 
Engelli çocuğu olan ailelerin kendisinden destek istediğini kaydeden Işık, "Aileler çocukları için benden destek istedi. Onlara çocuklarının engellerini kabullenmeleri gerektiğini anlattım. Bu süreçte en büyük görev anne babaya düşüyor. Onların desteği olmadan çocuklar engellerinden dolayı isyan ederek mutsuz olabiliyor" dedi.
 
22.02.2014 - Bugün


Anahtar Kelimeler : Çok Huzurlular