*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Adana'da Görme Engellilerden Tablo Sergisi  (Okunma sayısı 2270 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Adana'da Görme Engellilerden Tablo Sergisi
« : Ekim 11, 2013, 09:34:05 ÖÖ »
Adana'da Görme Engellilerden Tablo Sergisi



Adana'da parmak, mıknatıs, toplu iğne ve fırçaları kullanarak yağlıboya resim yapmayı öğrenen 72 görme engelli, kurs sonunda sergi açıp, sertifikalarını aldı.
 
Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Adana Şubesi üyeleri, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı'na (SODES) alınan 'Görmeyenlerin Gönül Gözleri Projesi' ile karanlık dünyalarına resimle ışık saçtı. Merkez Yüreğir Belediyesi'nin desteklediği projede 72 görme engelli, Mehmet Akif Kültür Evi'ndeki kursta hayal dünyalarını tuvale döküp, parmak ve fırçaları kullanarak yağlıboya resim yapmayı öğrendi.
 
Öğretmenlerin desteğiyle resim yeteneklerini ortaya çıkaran görme engelliler, mıknatıs ve toplu iğneler kullanarak yapacakları resmin ana şeklini belirledi. Ardından tuvale batırdıkları iğneler yardımıyla renkleri ayırt edip, istedikleri şekli verdi. Bazı engelliler ise resim yaparken oyun hamurlarından yararlandı. Hamurdan yapılan şekilleri tuvale bastırıp, içini veya çevresini boyayarak resimler yaptı. Görme engelliler, doğa ve çiçek resimlerinin yanı sıra manzara, soyut çalışmalar ile taraftarı oldukları kulüplerin amblemlerini tuvale çizdi.
 
Resim kursunun finalinde görme engelliler karma sergi açıp, sertifikalarını aldı. Düzenlenen törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
 
Vali Coş, görme engellilerin yaptıkları resimleri çok beğendiğini belirtti.
 
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise Gözü görmeyen insanların kalbinin, ruhunun gördüğünü gördük. Bunları en güzel şekilde tuvale yansıtmışlar. Engelli vatandaşlarımız bu projeler sayesinde evlerinden çıkıp sosyal hayata karışıyorlar. Bu projelerimizi bundan sonrada devam ettireceğiz diye konuştu.
 
Dernek Başkanı Ediz Mut, desteklerinden dolayı Vali Coş, Başkan Çelikcan ve kurs eğitmeni Nesrin Türk'e birer teşekkür plaketi verdi. Vali Coş ve Başkan Çelikcan, resim kursunu başarıyla tamamlayan görme engellilere sertifikalarını verdi.- DHA


Etiketler : Diğer özürlü örgütleriyle ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım eden tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapabilir.