*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TEMSA Adana Engelliler Basketbol Takımı ile ‘Farkındalık Maçı’nda Buluştu  (Okunma sayısı 352 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
TEMSA Adana Engelliler Basketbol Takımı ile ‘Farkındalık Maçı’nda Buluştu



Sosyal sorumluluk projeleriyle sanat, spor ve iş hayatında farkındalık yaratma hedefiyle yola çıkan TEMSA, engelliler için de daha adil bir dünya hayaliyle etkinliklerine hız veriyor. Şirket, 7 yıl önce başlattığı ‘Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesi kapsamında, Adana Engelliler Basketbol Takımı ile ‘Farkındalık Maçı’nda buluştu.

TEMSA’dan sporda farkındalık hareketi
Gerçekleştirdiği katma değerli üretim ve ihracatla yurtiçi ve yurt dışında araç parkını genişletmeyi sürdüren TEMSA, sosyal sorumluluk çalışmalarına verdiği destek ile de dikkat çekiyor.

2014’te İŞKUR ve Çukurova Üniversitesi iş birliği ile başlattığı “Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesiyle bugüne kadar sayısız projeye imza atan TEMSA, proje kapsamında iş ve sosyal hayatta engelli bireylere bakış açısını değiştirmek üzere gerçekleştirdiği örnek çalışmalarına devam ediyor.

Spora desteğini de sürdüren şirket, Adana Engelliler Basketbol Takımı ile ‘Farkındalık Maçı’ düzenledi. Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen farkındalık maçına, TEMSA İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özel, Adana Engelliler Spor Kulübü Başkanı Gürsel Kocatürk, Engelsizkariyer.com’un Kurucusu ve Yazar Mehmet Kızıltaş, İŞKUR Adana İl Müdürü Ahmet Karaveli, Çukurova Ünivesitesi, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İlter Ünlükaplan ve Çukuova Ünivesitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr. Azmi Yalçın katıldı.

Farkındalık tabana yayılmalı
Sanat, Spor ve iş hayatında toplumun her kesiminden yeni başarı hikayelerine yer açmamız gerektiğine dikkat çeken TEMSA İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özel, “Artık tabana yayacağımız bir farkındalık hareketine daha çok önem vermemiz ve bu konuya olan odağı daha çok arttırmamız lazım. Engellilik konusunda bakış açısını değiştirmenin zamanı geldi ve geçiyor. Artık Erişilebilirlik konusu her alanda değerlendirilmeli ve çözümler üretilmeli. Engelli bireylerin eğitim, iş ve sosyal yaşamda karşılaştıkları önyargı ve ayrımcılığı ortadan kaldırmayı ve fırsatlar verildiğinde hayatın her alanında katma değer sağlayan bireyler olduklarını göstermeleri için fırsatlar vermek hepimizin görevi. Bu bakış açısıyla TEMSA olarak sürdürdüğümüz, ‘Kariyerde Engelleri Kaldırdık’ gibi projelerle engelin kariyer için engel olmadığını göstermeyi, engelli istihdamına bakış açısını değiştirmeyi ve toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlayan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm dezavantajlı gruplara eşit fırsatlar yaratarak, onların kendi başarı hikayelerini yazmalarına imkân sağlamak ve başkalarına ilham vermelerine yardımcı olmak en büyük hedefimiz. Bu vesileyle düzenlediğimiz farkındalık maçı ile yarattıkları farkındalık için tüm sporcularımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesi kapsamında, Adana Engelliler Basketbol Takımı ile ‘Farkındalık Maçı’na katılan Engelsizkariyer.com ve Yasadikca.com’un Kurucusu, Engelli İstihdamı ve Engellilerle İletişim Uzmanı ve Sosyal Girişimci Mehmet Kızıltaş da açılış konuşmasında, “Sürdürülebilir farkındalık’ta Temsa Çukurova bölgesi başta olmak üzere ülkemize öncülük eden kapsayıcı bir marka olduğunu her yeni projesinde gösteriyor. Hem kendi çalışanları hem de diğer özel sektör firmaları, kamu kurum ve kuruluşları kolektif olarak farkındalık çatısı altında bir araya getiriyor. Bu ülkemizde diğer firmaların henüz yapamadığı çok değerli ve çok önemli bir hareket. Bu hareket her yıl büyüyerek sosyal etki ve sosyal faydasını da arttırdığını da belirtmeliyim. Yaklaşık 7 yıldır Temsa ile engelli farkındalık çalışmalarında yer almaktan duyduğumuz mutluluğun mimari TEMSA İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özel’e, ekibine ve Kariyerde Engelleri Kaldırdık projesine destek veren tüm Çukurova bölgesinden kamu kurum ve kuruluşlara da engelli bir birey olarak engellilerimiz adına teşekkür ederim” dedi.

3 yıl önce Engelsizkariyer.com’un girişimleri ve Temsa’nın işbirliği ile Adana Hilton Otel’de düzenlenen tanıtım lansmanı ile globalden yerele engelli farkındalığı için içten dışa değişim hareketi #PurpleLightUp #MorIşıkYak ülkemizde başladı. Temsa farkındalık maçında da salonda sporcuların giydikleri formalar #morışıkyak logosu ve rengi ile hazırlanırken, katılımcılara mor kaşkol dağıtıldı. Maçın oynandığı spor salonu da mor balonlarla süslendi.

Yaşadıkça


ETİKETLER 3 Aralık Dünya Engelliler GünüAdana Engelliler Spor KulübüFarkındalık MaçıKariyerde Engelleri KaldırdıkTemsa
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri