*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yaylada Rahatsızlanan Yaşlı Adam Helikopterle Hastaneye Ulaştırıldı  (Okunma sayısı 254 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Yaylada Rahatsızlanan Yaşlı Adam Helikopterle Hastaneye Ulaştırıldı



Hakkari’nin Kaval köyünde yemeklerde ve otlu peynirlerde kullanılan pancar otu toplarken kalbinden rahatsızlanan 50 yaşındaki Muhammed Kaya, ilk müdahalenin ardından bölgeye sevk edilen ambulans helikopterle hastaneye ulaştırılarak, tedaviye alındı.

Olay, sabah saatlerinde Hakkari kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Kaval köyü yaylasında meydana geldi. Muhammed Kaya, yaylada pancar otu toplarken, kalbinden rahatsızlandı. Yaylada bulunan vatandaşların haber vermesi ile bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.

Ambulans, dağlık bölgeye ulaşamadığı için Kaya’nın yakınları yetkililerden ambulans helikopter talebinde bulundu. Bunun üzerine Van’dan kalkan Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopter, bölgeye sevk edildi. Sağlık ekipleri de kalp hastasına yaya olarak ulaşıp, ilk müdahaleyi yaptı. Ardından sedye ile dağlık bölgeden ambulans helikopterin iniş yapacağı düz alana getirildi. Muhammed Kaya, ambulans helikopterle Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaya’nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

DHA


ETİKETLER Ambulans HalikopterHakkariKalp RahatsızlığıKaval KöyüYaşlı Adam kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri