*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Brezilya’da Öksürük Şikayeti Olan Hastanın Midesinden Onlarca ‘Tenya’ Çıktı  (Okunma sayısı 335 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6671
Brezilya’da Öksürük Şikayeti Olan Hastanın Midesinden Onlarca ‘Tenya’ Çıktı



Brezilya’da, öksürük krizi nedeniyle hastaneye başvuran hastanın midesinde onlarca “Tenya Larvası” olduğu ortaya çıktı. Uzmanların ilk uyarısı, yiyeceklerin iyice yıkanması gerektiği yönündeydi.

Tenya; genellikle insan bağırsağına yerleşen parazitik bir kurtçuktur. En iyi bilinenler, çiğ veya az pişmiş et yemekle bulaşır. Tenya ince bağırsağa yerleştikten sonra orada yıllarca yaşayabilir ve çeşitli gastrointestinal rahatsızlıkların nedeni olabilir. Bununla birlikte, bazı durumlarda, enfekte kişi fark etmeden vücutta on yıllarca kalabilir.

Brezilya’da şiddetli ve geçmeyen öksürük nedeniyle hastaneye başvuran hastanın midesinde beyin ve göze ulaştığı an ölmesine neden olacak onlarca tenya olduğu ortaya çıktı. Normal durumlarda zararsız olan tenyaların beyin ya da göz dokularına girdikleri anlarda ölümle sonuçlanan problemler oluşabiliyor.

Hastanın, domuz tenyasının genç formunun neden olduğu sistiserkoz isimli doku enfeksiyonuna yakalandığı anlaşıldı. Röntgeninde yüzlerce beyaz nokta tespit edildi. Bu beyaz noktaların parazitlerin kireçlenmiş kalıntıları olduğu ortaya çıktı.

Hastayı tedavi eden Dr. Vitor Borin de Souza, Twitter’dan yaptığı açıklamada, tenyalara yakalanmamak için yiyeceklerin iyice yıkanması gerektiğini söyledi.

“Epilepsi Vakalarının Yüzde 70’i Tenyalar Yüzünden”

Sistierkozda normalde bağırsaklarda yaşayan tenyaların kas ve beyin gibi dokulara girdiği biliniyor. Tenyalar girdikleri bu dokularda kist gibi şişliklere neden oluyor.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, beyinde gelişen domuz tenyası larva kistlerinin dünyanın bazı bölgelerindeki epilepsi vakalarının yüzde 70’inden sorumlu olduğunu tahmin ediyor. Her yıl yaklaşık 2,5 milyon kişinin domuz tenyası ile enfekte olduğu düşünülüyor.

Daily Mail


 KATEGORİLER DünyaSağlık
 ETİKETLER Bağırsak HastalıklarıBrezilyaDSÖEpilepsiÖksürükSaraTenya Larvası kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri